Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 16:17

Εντάσεις και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Εντάσεις και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Εντάσεις και αποχωρήσεις είχαμε για ακόμη μια συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το βράδυ της Τετάρτης.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν τέθηκε το ζήτημα των απολύσεων των συμβασιούχων στην καθαριότητα του δήμου, με τους ίδιους να είναι παρόντες και να ζητούν τη συνέχιση της εργασίας τους, καθώς ακόμη δεν έχει έρθει το μόνιμο προσωπικό του δήμου.

Μάλιστα εγκάλεσαν το δήμαρχο ότι ψεύδεται καθώς άλλα τους είχε πει και υποσχεθεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση και άλλα είπε στη συνεδρίαση του συμβουλίου. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δημάρχου, λέγοντας ότι αυτοί ψεύδονται και πόσο μάλλον όταν αυτό λέγεται από άτομα που ούτε καν ήταν παρόντα στη συνάντηση.

Η ένταση πάντως με τις αντιπολιτεύσεις προκλήθηκε μεταξύ του προέδρου του Σώματος Γιάννη Καλκαβούρα και του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντου Κουκούμη, όταν ο δεύτερος ζήτησε το λόγο και δεν του δόθηκε από τον πρόεδρο. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια και με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων πλην του Σωτήρη Μπακούρου, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός, με τον πρόεδρο πάντως να τους απαντά ότι το βάζουν στα πόδια γιατί δεν έχουν επιχειρήματα.

Ο πρόεδρος νωρίτερα, πέρα από το ρόλο του, είχε κάνει παρατήρηση στους εργαζόμενους λέγοντας «αν είναι δυνατόν να διαψεύδετε το δήμαρχο», αλλά και ότι έθεσαν το θέμα τους πλαγίως μέσω της αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα, στην ουσία του θέματος, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συνεχίσουν την εργασία τους τουλάχιστον μέχρι τις 17 Απριλίου που θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν λένε να μην προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στο δήμο, αλλά μέχρι να έρθει αυτό και καθώς δεν θα έρθουν όλοι όσοι είναι από το μόνιμο, μπορούν να εργαστούν και οι ίδιοι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει το δήμο, γι’ αυτό και έχουν έρθει σε επαφή με το δικηγόρο των εργαζομένων. “Πρόθεση του δήμου είναι να δουλέψουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει με την υπάρχουσα κατάσταση και την τελευταία απόφαση του δικαστηρίου όπου δεν τους δόθηκε παράταση” είπε και συμπλήρωσε ότι αυτό που εξετάζουν είναι να βρεθούν τα κατάλληλα νομικά επιχειρήματα ώστε το θέμα να ξανατεθεί στο δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι αρνητικός να δουλέψουν, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι εκκρεμούν και οι προσλήψεις από την Κ3.

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Μπακούρος ζήτησε το Σώμα να πάρει μια απόφαση για τη συνέχιση της εργασίας τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

 

Κ.Μπ.