Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 10:30

Σύσκεψη για τις γεωτρήσεις στην περιοχή της Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Σύσκεψη για τις γεωτρήσεις στην περιοχή της Τριφυλίας

Σύσκεψη για το θέμα της αδειοδότησης χρήσης νερού από τις γεωτρήσεις πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Εκεί πέρα από τα διαδικαστικά θέματα που συζήτησαν σχετικά με την υποστήριξη των αγροτών, ιδιαίτερα στάθηκαν στο θέμα μεταφοράς του νερού από τις γεωτρήσεις με κοινή αντίληψη από όλους ότι το όριο που επιβάλλει ο συγκεκριμένος νόμος για την αδειοδότηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο γεωπόνος του δήμου Τριφυλίας Κώστας Γώγος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Λεωνίδας Παπαχριστοφίλου, επίσης ο γραμματέας του συλλόγου Ηλίας Μπουντουβάς και το μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Μπάμπης Καλογερόπουλος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μετά και τον ορισμό αντίστοιχων ομάδων υποστήριξης από πλευράς δήμου και Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, όπου όλοι, όπως σημειώθηκε, θα συμβάλουν στην διευκόλυνση συμπλήρωσης των φακέλων που απαιτούνται.

Ιδιαίτερα στάθηκαν όμως στο ζήτημα που έχει προκύψει με το θέμα της απόστασης μεταφοράς του νερού και πάνω σε αυτό υπήρξε κοινή αντίληψη από όλους ότι η υφιστάμενη κατάσταση θα πρέπει να διατηρηθεί, καθώς σε αντίθετη περίπτωση πολλές γεωργικές εκμεταλλεύσεις δεν θα μπορούν πλέον να υδροδοτηθούν. Σημειώθηκε ότι τα σημερινά δεδομένα δεν θα πρέπει να αλλάξουν, αλλά το όριο μεταφοράς να ισχύει από εδώ και στο εξής ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος πλέον θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη το πού θα κάνει μια εγκατάσταση σε σχέση με την δυνατότητα άρδευσης. Για το θέμα αυτό αναμένεται να υποβληθεί και σχετικό αίτημα προς το υπουργείο για να αλλάξει το όριο που έχει θέσει.


NEWSLETTER