Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 17:13

Συμπληρωματική σύμβαση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Συμπληρωματική σύμβαση για το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Με συμπληρωματική σύμβαση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, 2.000 θέσεων, δίπλα στο Νέδοντα. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οπως μας ενημέρωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, η συμπληρωματική σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να υπάρξει η σωστή τεχνικά θεμελίωση των μεταλλικών κερκίδων και το έργο να είναι νόμιμο, καθώς έτσι θα πληροί τους όρους του αντισεισμικού κανονισμού. Η κ. Ντίντα αναγνώρισε ότι τελικά θα είναι μεγαλύτερο το οικονομικό κόστος του έργου για να υλοποιηθεί σωστά και παρατήρησε πως πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς το σημαντικό έργο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας είναι προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και ανάδοχος είναι η εταιρεία Vasartis S.A. με έκπτωση 53,33%.

Το θέατρο κατασκευάζεται εκεί που ήταν το Δημοτικό Φυτώριο, κοντά στο Νέδοντα, στη γέφυρα της Σπάρτης και στον κυκλικό κόμβο του “Μορέα” στην Αρτέμιδος. Θα έχει μεταλλικές κερκίδες (1.600 - 1.800 ατόμων) με πλαστικά, μόνιμα ή ανακλινόμενα, καθίσματα και μια μικρή κερκίδα (150 ατόμων).

Γ.Σ.


NEWSLETTER