Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 10:49

Στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Στις θέσεις τους οι ναυαγοσώστες στις παραλίες της Καλαμάτας (βίντεο)

Από την 1η Ιουνίου λειτουργούν κανονικά, πλήρως στελεχωμένοι κι εξοπλισμένοι, από τις 10.30 το πρωί έως τις 5.30 το απόγευμα, 8 ναυαγοσωστικοί σταθμοί στις ακτές του Δήμου Καλαμάτας.

Φέτος ο δήμος έκανε διαγωνισμό και ανέθεσε σε ιδιώτη το στήσιμο και τη λειτουργία των σταθμών. Ανάδοχος είναι ο Γεώργιος Μιχαλιός με ποσό 155.758,45 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 155.832,85 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του δήμου, στους πρώτους ελέγχους που έκανε το Λιμεναρχείο Καλαμάτας βαθμολόγησε με υψηλό βαθμό την εικόνα των ναυαγοσωστικών σταθμών και απένειμε τα εύσημα στο δήμο και τον ιδιώτη.

Συνολικά φέτος λειτουργούν 8 σταθμοί, δύο περισσότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς υπάρχουν 6 στην Ανατολική Παραλία (ήταν 4 μέχρι και πέρυσι). Οι άλλοι 2 βρίσκονται στο Αλμυρό της Βέργας και στη Μικρή Μαντίνεια. Με βάση την ενημέρωση από το δήμο, διασωστικός, ναυαγοσωστικός και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός διατίθεται στην ακτή του Κορδία (Δυτική Παραλία Καλαμάτας).

Οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις θέσεις τους μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER