Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 03:42

Δήμος Τριφυλίας: Απολυμένοι συμβασιούχοι διεκδικούν δεδουλευμένα

Γράφτηκε από την

Τη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν για ακόμη μια φορά οι απολυμένοι συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης του Δήμου Τριφυλίας στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα δύο μηνών για πάνω από ένα χρόνο.
Χθες αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια στον οποίο έκανε λόγο λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του δήμου, αφού μπορεί να τους δίνονται συνέχεια
υποσχέσεις αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους για εργασία δύο μηνών, σε μια εποχή μάλιστα με πολλές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος τους τόνισε ότι ο δήμος έχει επιβεβαιώσει την εργασία τους αλλά απομένει η αποστολή των χρημάτων προς το δήμο. Είπε ακόμη ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρχε με το υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε η απάντηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν δοθεί τα χρήματα προς το δήμο ώστε να μπορέσει να τους πληρώσει.
Να σημειώσουμε ότι οι πρώην εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης του δήμου είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και έχουν δικαιωθεί, χωρίς από την πλευρά του δήμου να έχει υπάρξει αρνητική τοποθέτηση. Ενας αριθμός εργαζομένων έχει δικαιωθεί διεκδικώντας επιπλέον αποζημίωση πέρα από τα δεδουλευμένα των δύο μηνών - απόφαση όμως η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει καθώς ο δήμος έχει υποβάλει ένσταση.

Κ.Μπ.