Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 08:26

Θετικές οι κυκλοφοριακές συνέπειες του κόμβου στην «Φωτεινή»

Γράφτηκε από τον

 

Kυκλοφορείται και φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στην κυκλοφορία ο υπό ολοκλήρωση κυκλικός κόμβος στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, αλλά θέλει προσοχή για να μην προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Ο κύκλος δεν έχει ολοκληρωθεί, εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει πλήρη σήμανση, αλλά σήμανση εργοταξίου. Γι’ αυτό το λόγο οι οδηγοί που κινούνται στον κόμβο, από και προς τη Μάνη και την Καλαμάτα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Θα πρέπει να ξέρουν και να θυμούνται ότι όποιος κινείται στον κύκλο έχει προτεραιότητα. Κυρίως πρέπει να προσέχουν τα STOP οι οδηγοί που έρχονται από τη Ναυαρίνου και το δρόμο της Μάνης. Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που έρχονται από τη Βέργα και θέλουν να στρίψουν αριστερά προς τη Ναυαρίνου - και οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο και μετά να στρίψουν προς τον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας. Χθες κάποιοι οδηγοί έκοβαν κάθετα αριστερά πριν τον κυκλικό κόμβο, και ήταν ευτύχημα που δε σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα.

Χθες, εργάτες έφτιαχναν τις τριγωνικές νησίδες πριν τον κύκλο και από τις δύο πλευρές (δρόμο Μάνης και Λακωνικής), οι οποίες θα διευκολύνουν την κίνηση γύρω από τον κυκλικό κόμβο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης σε γειτονικές κατοικίες, στην ανατολική πλευρά απέναντι από το “Φωτεινή”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη διασταύρωση της Λακωνικής με την 1η επαρχιακή οδό (προς Μάνη) και τη Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοι Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.