Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 19:48

Ηλεκτρονική λαθροχειρία στο Δήμο Μεσσήνης - Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά!

Γράφτηκε από την
Ηλεκτρονική λαθροχειρία στο Δήμο Μεσσήνης - Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά!

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα ασκήσει ο Δήμος Μεσσήνης μετά την διαπίστωση ότι υπήρξε απόπειρα από κάποιον τρίτο -πιθανότατα χάκερ- να προωθήσει, σε άγνωστο παραλήπτη μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας διαφόρων υπαλλήλων του δήμου.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μετά την ενημέρωση των μελών της από τον πρόεδρό της, αντιδήμαρχο Κώστα Γεωργακόπουλο.

Το περιστατικό φέρεται να έγινε κάποια στιγμή τον περασμένο Ιούνιο όπως πληροφόρησε σχετικά ο αντιδήμαρχος τα μέλη της επιτροπής, επισημαίνοντας ότι η παραβίαση του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών του δήμου έγινε αντιληπτή από τον διαχειριστή του.

Ο διαχειριστής, ειδικότερα, διαπίστωσε ότι υπήρξε “προσπάθεια προώθησης προς ξένη ηλεκτρονική τοποθεσία, του περιεχομένου e-mail υπαλλήλων του δήμου”, δηλαδή κάποιος χάκερ αποπειράθηκε να στείλει σε κάποιον άγνωστο το περιεχόμενο ηλεκτρονικών μηνυμάτων διαφόρων υπαλλήλων. Το περιστατικό, σύμφωνα με τον Κ. Γεωργακόπουλο, αντιμετωπίστηκε άμεσα με την προσωρινή λύση επανεισαγωγής νέων κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα “η υπηρεσία προγραμματισμού επικοινώνησε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και κατέγραψε το συμβάν”. Ωστόσο, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, η εν λόγω υπηρεσία υπέδειξε “την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον δήμο για την περαιτέρω διερεύνηση του αδικήματος και προς εντοπισμό των δραστών της ποινικώς κολάσιμης πράξης”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER