Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 18:16

Αυτοψία Βασιλόπουλου στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Αυτοψία Βασιλόπουλου στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας

Αυτοψία στον χώρο 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, από το Νέδοντα μέχρι τον Κορδία, που παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας χωρίς αντάλλαγμα κατά χρήση, έκανε χθες Τρίτη ο εκλεγείς δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σκοπός της επίσκεψης του Θ. Βασιλόπουλου, τον οποίον συνόδευαν στελέχη του δήμου, ήταν -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- “η επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη περιοχή”.

Υπενθυμίζεται, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι “ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραλάβει το 50% επιχορήγησης από το πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’, συνολικού ύψους 938.900 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για καθαρισμούς, οριοθέτηση αιγιαλού, υποδομές ρεμάτων, υποδομές άρδευσης και χαράξεις πεζοδρόμων και διαδρομών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΓΠΣ”.

Καταλήγοντας η ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι “από τον δήμο έχει καταρτισθεί μάστερ πλαν για την αξιοποίηση και την προστασία του χώρου (κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης, δημιουργία ζωνών πρασίνου και εν γένει αξιοποίηση του χώρου για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής)”.