Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 21:37

Ανοιγμα Νίκα σε Τατούλη και αποστάσεις από Ντόρα

Γράφτηκε από την

“Ο λαός έχει πάντα δίκιο, και όταν ο λαός εκφράζεται όπως εκφράστηκε σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ετυμηγορία του κόσμου”. Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές για τον Δημήτρη Δράκο.
Πάντως ο κ. Νίκας έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν θεωρεί ότι ο κ. Δράκος έχει όλη την ευθύνη της εκλογικής ήττας, αφήνοντας υπονοούμενα για τις στρατηγικές κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την επιλογή προσώπων που πλαισίωσαν τον συνδυασμό “Δυνατή Πελοπόννησος”. Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η δήλωσή του ότι “η δημοτική αρχή θα πορευτεί με υπερκομματικό τρόπο και δεν πρόκειται ούτε αυτή αλλά ούτε και ο δήμαρχος να εμπλακούν στις όποιες κομματικές διεργασίες του κεντροδεξιού χώρου” - αναφερόμενος προφανώς στην επικείμενη ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού από την Ντόρα Μπακογιάννη τις προσεχείς μέρες.
Παράλληλα, χθες ο Παναγιώτης Νίκας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τόσο για να τον συγχαρεί όσο και για να έχουν μια πρώτη συνεργασία για φλέγοντα θέματα της περιοχής. Ο κ. Νίκας θέλησε να κάνει σαφές ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον κ. Τατούλη και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη. Μάλιστα για τον κ. Μαλαπάνη σημείωσε πως το γεγονός ότι έχει υπάρξει δήμαρχος της πόλης και έχει μοχθήσει για τα προβλήματά της αποτελούν καλούς οιωνούς για τη συνεργασία. “Ο Χρήστος Μαλαπάνης υπήρξε ο αρχιτέκτονας πολλών δομών της πόλης”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας.
Κάνοντας πάντως μια συνολική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε όλη τη χώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας εκτιμά ότι “η κυβέρνηση πήρε ανάσα και χρόνο για να προχωρήσει την πολιτική της”, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι “κέρδισε αρκετά, αλλά όχι τόσα όσα περίμεναν οι ίδιοι και ο κόσμος που την ακολουθεί”.
Στους νικητές των αναμετρήσεων συγκαταλέγει το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά που κατάφεραν να ενισχύσουν σημαντικά τα ποσοστά τους. Κλείνοντας πάντως σχολίασε ότι πλέον έχουν πέσει τα κομματικά  συρματοπλέγματα και ότι οι πολίτες εύκολα μπορούν να μετακινηθούν από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο, με βασικό κριτήριο την προσωπικότητα του επικεφαλής.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER