Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 19:14

Σε εκκρεμότητα η μελέτη για την Κηπούπολη

Γράφτηκε από τον

Σε εκκρεμότητα παραμένει η ανασυνταχθείσα πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης για την περιοχή της Κηπούπολης στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου, εκκρεμούν κάποιες διορθώσεις από το μελετητή για να προχωρήσει και να εγκριθεί ο φάκελος της πράξης εφαρμογής, και να κυρωθεί στη συνέχεια, με πράξη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Εκτιμάται ότι η κύρωση με υπογραφή περιφερειάρχη μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2019, αν και όλα τα προηγούμενα χρονοδιαγράμματα που είχαν δοθεί δεν έχουν τηρηθεί.

Στη συνέχεια, για να ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην Κηπούπολη, ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την καταχώρηση της εγκεκριμένης πράξης εφαρμογής στο κτηματολόγιο.

Η πράξη εφαρμογής, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση από το δήμο, περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις μετά από αναρτήσεις και ενστάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πράξη εφαρμογής ανασυντάχθηκε πλήρως, λόγω του νέου νόμου 4315/2014, που αλλάζει τις εισφορές και τις εγκρίσεις της πολεοδομικής μελέτης από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με την έγκριση του ΣτΕ η αρτιότητα στην Κηπούπολη ορίστηκε στα 800 τ.μ., από τα 600 τ.μ. που ήταν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ο συντελεστής δόμησης παρέμεινε στο 0,6. Να αναφέρουμε, όμως, ότι έχει δοθεί η δυνατότητα αρτιότητας σε οικόπεδα 300 τ.μ., κατά παρέκκλιση, και η εκτίμηση είναι πως αυτό αφορά την πλειοψηφία των οικοπέδων της περιοχής.

Γ.Σ.