Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 09:56

Ξεκινά περιπολίες ομάδα ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ξεκινά περιπολίες ομάδα ΔΙΑΣ στη Μεσσήνη

Ομάδα ΔΙΑΣ θα περιπολεί πλέον επίσημα στη Μεσσήνη, ύστερα από την αποδοχή της σχετικής πρότασης που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με δηλώσεις του χθες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι για τη δημοτική αρχή η ασφάλεια των δημοτών αποτελεί μείζον θέμα. Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του γιατί υπάρχει έξαρση κλοπών στο δήμο, ιδιαίτερα από τσιγγάνους ντόπιους αλλά και φερτούς από άλλες χώρες.

Ζήτησε μάλιστα την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών προκειμένου να βρεθούν οι κλεπταποδόχοι και να περιοριστεί η δράση των κλεφτών σιδερένιων αντικειμένων. Όπως είπε ο Στ. Αναστασόπουλος έχουν ρημάξει καλώδια, καπάκια και σχάρες φρεατίων, ειδικά μέσα στην πόλη της Μεσσήνης. Μάλιστα προχθές το βράδυ έγινε μια ακόμη επιδρομή κυνηγών σιδήρου οι οποίοι έκλεψαν καπάκια της ΔΕΥΑΜ.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή με τους τσιγγάνους συμπεριέλαβε και την αυθαίρετη κατασκήνωση που έχει στηθεί στην περιοχή του αλσυλλίου της Μπούκας. «Προκαλεί ρύπανση, φθορές ειδών αστικού εξοπλισμού, δημιουργεί εστίες μόλυνσης, και υποβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα μέσα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου», σημείωσε σχετικά. Επίσης επεσήμανε ότι εξαιτίας «της απερίσκεπτης και ριψοκίνδυνης οδήγησης αγροτικών αυτοκινήτων από τους τσιγγάνους υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος».
Τέλος ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομίας επειδή όπως είπε «έχουμε διαπιστώσει την κατάληψη εγκαταλελειμμένων σπιτιών από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς νερό και μπορεί να αποτελέσουν την πηγή εξάπλωσης ασθενειών όπως η ελονοσία και η φυματίωση».
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε πως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει «την τακτική και όχι περιστασιακή ανάλογα με τα συμβάντα παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και την ενίσχυση των περιπολιών της ΟΠΚΕ». Και πρότεινε τη συνεργασία της Αστυνομίας με τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, για την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση στο Δήμο Μεσσήνης.



NEWSLETTER