Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 18:12

Συναντήσεις Καρβέλα για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Καρβέλα για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821

Συνάντηση για συμπράξεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είχε την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ο Π. Καρβέλας συναντήθηκε με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νίκο Ζαχαριά, τους δημάρχους Τρίπολης Κωνσταντίνο Τζιούμη, Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, καθώς και τον τ. υφυπουργό Ανδρέα Φούρα ως εκπρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πρόταση του Ν. Ζαχαριά, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, “οι κομβικές χρονικές στιγμές της μυστικής συνέλευσης στο Αίγιο, της απελευθέρωσης στην Καλαμάτα, της ναυμαχίας του Ναβαρίνου στην Πύλο, της απόφασης έναρξης της επανάστασης στα Καλάβρυτα και της άλωσης στην Τρίπολη, μπορούν να θεωρηθούν ως κύκλοι δημιουργίας της Επανάστασης του ’21 και να συνθέσουν ένα δίκτυο επετειακών εορτασμών, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από το εν λόγω ιστορικό γεγονός”.


NEWSLETTER