Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 19:06

Προσφορά σχολικών ειδών σε μαθητές στο Πλατύ

Γράφτηκε από την
Προσφορά σχολικών ειδών σε μαθητές στο Πλατύ

 

Το Δημοτικό Σχολείο στο Πλατύ επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φάβας, και προσέφεραν σε κάθε μαθήτρια και μαθητή σχολικά είδη (τσάντα και γραφική ύλη) αξίας 25 ευρώ.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ με τα σχολικά που έλαβαν, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Σημειώνεται πως τα 40 παιδιά του σχολείου είναι Ρομά και με τη συμβολική αυτή κίνηση ο δήμος επισημαίνει την αναγκαιότητα συμμετοχής και αυτών των παιδιών στη μορφωτική διαδικασία.
Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος είχαν, επίσης, την ευκαιρία να δουν από κοντά τις τελευταίες εργασίες επισκευών, σε αίθουσα (παλιότερα στεγαζόταν εκεί) που είχε πυρποληθεί στις 25 Μαρτίου. Η σχετική παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών που προκλήθηκαν από πυρκαγιά στο κτήριο του Δημοτικού Σχολείου στο Πλατύ» και ήταν ύψους 24.798,24 ευρώ.
Ακόμα, ο Δήμος Καλαμάτας ενημερώνει ότι θα προσφέρει δωροεπιταγές για σχολικά είδη -με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους- σε 600 μαθήτριες και μαθητές συνολικά. Οι δωροεπιταγές θα παραδοθούν στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για να τις διανείμουν οι διευθυντές των σχολείων σε μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Η επιλογή των μαθητών έγινε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το συνολικό κόστος θα ανέλθει σε 15.000 ευρώ.


NEWSLETTER