Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 19:40

Δριμής για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Τις θέσεις και τις προτάσεις του για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής.

Θέσεις τις οποίες ανέφερε και στην πρόσφατη ημερίδα που έγινε στην Κυπαρισσία για το θέμα αυτό με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων, όπου συμμετείχε μαζί με το δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του Γιάννη Παρασκευόπουλο.

Αρχικά συνεχάρη το Σύλλογο Εργαζομένων, για την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ανάδειξης των προβλημάτων. Τόνισε την ιερότητα του ιατρικού και νοσηλευτικού λειτουργήματος και ανέφερε πως το δημόσιο σύστημα υγείας είναι δικαίωμα αλλά και επένδυση, για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας μας. Αναφέρθηκε στις σημαντικές υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην ευρεία και πολυάνθρωπη περιοχή της Τριφυλίας αλλά και της Ολυμπίας και εξήρε την παρουσία του δημάρχου της γειτονικής Ζαχάρως στη συνάντηση. Πρότεινε να αναληφθεί δράση από όλους σε δύο κατευθύνσεις, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας: α) Στην κατεύθυνση της στελέχωσής του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στη συνέχεια με διοικητικό, γιατί δεν είναι δυνατόν με δεκατρείς γιατρούς να λειτουργεί με επάρκεια το νοσοκομείο και β) Στην κατεύθυνση της ανάκτησης της διοικητικής αυτοτέλειας του ιδρύματος, γιατί η εξάρτησή του από το Νοσοκομείο Καλαμάτας δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.

 

Κ.Μπ.