Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 18:57

Κισκήρας κατά αντιπολίτευσης στη Δυτική Μάνη

Γράφτηκε από την

Την άποψή του για τη μέχρι τώρα εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης καταθέτει ο πρόεδρος του Σώματος Χρίστος Κισκήρας με γραπτή του δήλωση.

Επικρίνει τις μειοψηφίες και ιδιαίτερα τη μείζονα που ήταν η προηγούμενη δημοτική αρχή.

“Καμία ενημέρωση – παράδοση δεν έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή”, επισημαίνει ο κ. Κισκήρας και παρατηρεί πως “προσπαθήσαμε μόνοι μας να μάθουμε πού βρισκόμαστε και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε αναρίθμητες βλάβες νερού και καθαρισμούς από τα σκουπίδια”. Αναφερόμενος στην πρώτη συνεδρίαση, ενημερώνει πως “τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όλα ήταν από τις υπηρεσίες του δήμου και αφορούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή. Από αυτά τα θέματα υπήρξαν τρία που τα πρότεινε η παρούσα δημοτική αρχή, που προέκυψαν από την ανάγκη να λειτουργήσουν τα σχολεία και να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα σκουπιδιών και νερού”.

Αναλυτικά, τονίζει: “Για το πρώτο (την ενοικίασή του ή τη χρηματοδότηση οικοπέδου) η αντιπολίτευση άρχισε να τοποθετείται αρνητικά και το αποσύραμε. Για το δεύτερο ζητήθηκε από τον Κ. Μπασάκο να προτείνει αυτός άλλο πρόσωπο από αυτό που προτείναμε εμείς και ζήτησε ψηφοφορία ενώ όπως αποδεικνύεται δεν είχε το δικαίωμα. Και το τρίτο, η τροποποίηση του προϋπολογισμού καταψηφίστηκε, επιχειρώντας έτσι να οδηγηθεί ο δήμος σε απραξία για την περίοδο από το Σεπτέμβρη μέχρι τον Δεκέμβριο”.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κισκήρας σημειώνει: “Ας γνωρίζουν λοιπόν όλοι ότι και η αντιπολίτευση κρίνεται για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται. Εμείς μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει τίποτα που να τους δίνει το δικαίωμα της καχυποψίας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιαννημάρας κάλεσε αμέσως μετά τις εκλογές όλους τους επικεφαλής σε προσωπική απευθείας συνάντηση με τον καθένα ξεχωριστά, εφαρμόζοντας το πνεύμα του νόμου, αλλά και την απαίτηση των πολιτών να συγκυβερνήσουμε προς όφελος της περιοχής μας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλό όλων μας η συνέχεια να είναι καλύτερη”.