Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 20:52

6.000 λαμπτήρες νέου τύπου LED στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
6.000 λαμπτήρες νέου τύπου LED στην Καλαμάτα

 

 

Πάνω από 6.000 λαμπτήρες νέου τύπου LED σε σύνολο 14.700 που προβλέπονται, έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα, στα πλαίσια του έργου “Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας”.

Το Σάββατο συνεργείο του αναδόχου τοποθετούσε νέους λαμπτήρες στην οδό Ναυαρίνου, όπου δημοτικοί αστυνομικοί ήταν παρόντες και ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, οι εργασίες έχουν ενταθεί, καθώς καθημερινά δουλεύουν 3 συνεργεία του αναδόχου. Πέρα από τους λαμπτήρες τύπου LED το έργο προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων λειτουργίας κι ελέγχου του οδοφωτισμού.

Με βάση την ενημέρωσή μας τα νέα φώτα που μπαίνουν, ανταποκρίνονται στα στάνταρ που προβλέπονται στη μελέτη και φωτίζουν όπως πρέπει. Σε περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα, εξετάζεται αμέσως από υπηρεσία και ανάδοχο και διορθώνεται. Ακόμα, όπως μας επεσήμαναν, σε δρόμους που θεωρούνται σημαντικοί, όπως η Σαλαμίνος στη Μαρίνα, θα τοποθετηθούν πιο φωτεινοί λαμπτήρες.

Να υπενθυμίσουμε πως ο δήμος προσδοκά ότι μετά την αντικατάσταση του συνόλου των λαμπτήρων σε όλη σχεδόν την περιφέρειά του, η εξοικονόμηση θα ανέλθει σε πάνω από 70% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Γ.Σ.


NEWSLETTER