Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 09:03

"Ντροπή η λειψυδρία στους Γαργαλιάνους" δήλωσε ο Κώστας Κόλλιας

Γράφτηκε από τον
"Ντροπή η λειψυδρία στους Γαργαλιάνους" δήλωσε ο Κώστας Κόλλιας

 

Το θέμα της ύδρευσης που ταλαιπωρεί τις περιοχές των Γαργαλιάνων έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αγγελόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται από την μια ο δήμος να έχει ανείσπρακτα 2 εκ. ευρώ και από την άλλη πολλοί πολίτες μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο να μην έχουν νερό στα σπίτια τους, για 30 χιλ. ευρώ που δεν δίνει ο δήμος στον Σύνδεσμό Υδρευσης «Τέλλος Αγρας» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο Μάραθος και ο Πύργος όπως και περιοχές γύρω από τα χωριά αυτά έμειναν μέσα στον Αύγουστό για 3-4 μέρες χωρίς νερό, πράγμα απαράδεκτο όπως χαρακτηριστικά είπε - για να συμπληρώσει ότι έχουμε γίνει ρεζίλι παντού στους ντόπιους και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή αναγνώρισε και ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, τονίζοντας ότι είναι ντροπή για το δήμο αυτή η κατάσταση: «Είναι ντροπή για το Δήμο Τριφυλίας ως καθολικού διαδόχου του Δήμου Γαργαλιάνων, που δεν έχει λυθεί αυτό το ζήτημα - αν και το πρώτο ευρώ που χάλασε ο νέος δήμος ήταν για την ανόρυξη γεώτρησης στους Γαργαλιάνους», είπε. Στη συνέχεια επισήμανε ότι αν και ο Σύνδεσμος έχει μια χρηματοδότηση της τάξεως των 200.000 ευρώ, που θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα, εντούτοις τόσα χρόνια αυτά τα χρήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Απαντώντας σε ένα δεύτερο ερώτημα του κ. Αγγελόπουλου για τα δημοσιεύματα που υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες για την νήσο Πρώτη, ο κ. Κόλλιας σημείωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί το ζήτημα. Προσωπική του άποψη πάντως, όπως είπε, είναι ότι σε περίπτωση που υπάρχει επενδυτική πρωτοβουλία για αξιοποίηση της περιοχής στον τουριστικό τομέα, θα πρέπει να πουν "ναι". 

 


NEWSLETTER