Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2012 09:11

Αξιοποίηση της Πρώτης ζητούν οι τοπικοί σύμβουλοι στο Μάραθο

Γράφτηκε από τον
Αξιοποίηση της Πρώτης ζητούν οι τοπικοί σύμβουλοι στο Μάραθο

 

Θετικά βλέπουν στο Μάραθο την αξιοποίηση της Νήσου Πρώτης με επενδύσεις στην περιοχή, αφού πρώτα ενημερωθεί και συμφωνήσει η τοπική κοινωνία. Προϋπόθεση, οι επενδύσεις να είναι προς την κατεύθυνση της τουριστικής αξιοποίησης και με σεβασμό στο συγκεκριμένο χώρο.

Το θέμα, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο σύμβουλος Κώστας Αγγελόπουλος ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά: 

«Στην περιοχή μας ισχύει αυτό που λέει ο λαός, πως αν καείς στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι. Και αυτό το λέω καθώς την περίοδο 1979-1980 είχε εγκατασταθεί ένα καράβι στην περιοχή κάνοντας μεταγγίσεις προπανίου σε μικρότερα καράβια, ενώ είχε ακουστεί ότι θα γίνουν και μόνιμες εγκαταστάσεις - με αποτέλεσμα να υπάρξει ξεσηκωμός του κόσμου.

Από τότε υπάρχει μια καχυποψία στον κόσμο όταν ακούει για επενδύσεις, χωρίς όμως φυσικά να είναι απέναντι σε μια επενδυτική αξιοποίηση της περιοχής - αρκεί όμως να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία και να μην παρθούν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος με επεμβάσεις ήπιας μορφής, όμως χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού και φυσικά να εξακολουθεί να διατηρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του. Μια επένδυση σε τέτοια κατεύθυνση φυσικά δεν θα μας έβρισκε αντίθετους».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σχολιάζοντας το σχετικό ζήτημα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο επισήμανε πως καταρχήν το βλέπει θετικά, αν και θα πρέπει να διερευνηθεί η όποια επενδυτική πρωτοβουλία υπάρξει - η οποία, επισήμανε, θα πρέπει να είναι προς την τουριστική κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΚ Μαράθου Γιώργος Μίγγας, μεταφέροντας τόσο τη δική του θέση όσο και την γενικότερη άποψη που κυριαρχεί στο χωριό, μας είπε: 

«Ολοι χαρήκαμε με αυτή την είδηση, αρκεί φυσικά η όποια επένδυση γίνει στην περιοχή μας να είναι αξιόλογη. Μέσα από επενδύσεις μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε έναν τόπο και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Καλό θα ήταν να γίνει μια επένδυση τουριστικού χαρακτήρα που θα έφερνε διπλό όφελος σε συνδυασμό και με την ύπαρξη της Costa Navarino.

Η γενική άποψη που υπάρχει στο χωριό είναι πως το κλίμα είναι θετικό για μια επένδυση, αλλά όχι για μια οποιασδήποτε μορφής επένδυση. Το ζητούμενο είναι να γίνει κάτι προς την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής».

 


NEWSLETTER