Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 08:46

Σε “γεφύρι της Αρτας” μετατρέπεται η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

 

Παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, τη δεύτερη κατά την πορεία εκτέλεσής του, για το έργο κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου της πόλης, δίπλα στο Νέδοντα, στο παλιό φυτώριο του δήμου, πρόκειται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα.

Την παράταση εισηγείται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μετά από αίτημα του αναδόχου.

Το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 998.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται με έκπτωση 53,33% και μέχρι τώρα η κατασκευή του φέρνει προς “γεφύρι της Αρτας”.

Με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Συμβούλιο την Τρίτη, εκφράζεται η ελπίδα το έργο να υλοποιηθεί, επιτέλους, με κανονικούς ρυθμούς, ώστε να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2020.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης αναμένεται να εγκριθούν και: α) Ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών, προκειμένου να τροποποιηθούν οι συμβατικές ποσότητες εργασιών του έργου και να συμπεριληφθούν οι διαφορές, λόγω αυξομείωσης των ποσοτήτων, οι οποίες προέκυψαν κατά την εκτέλεσή του. β) Το 1ο Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών, προκειμένου να καθοριστούν τιμές για συνολικά 25 νέες εργασίες, οι οποίες προέκυψαν κατά την υλοποίηση του έργου και είναι απαραίτητες για την πληρότητα, την αρτιότητα και τη λειτουργικότητα του φυσικού αντικειμένου της σύμβασης.

Γ.Σ.