Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 10:31

Στο “Φιλόδημος” η ολοκλήρωση του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης (βίντεο)

 

Την υποβολή πρότασης για ένταξη του έργου ολοκλήρωσης του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Την πρόταση καταψήφισαν η παράταξη Τσώνη και η “Λαϊκή Συσπείρωση”, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου.

Το θέμα για την αποδοχή των μελετών για το Φιλοσοφικό Κέντρο και την υποβολή πρότασης για ένταξη στο “Φιλόδημος”, εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου, κάνοντας λόγο για έργο 2,5 εκ. ευρώ και τη δημιουργία Βιβλιοθήκης και Ωδείου.

Φωνάζοντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης αντέδρασε, λέγοντας ότι “με εγκαλέσατε για τις μελέτες του Φιλοσοφικού. Δεν ψηφίζω τίποτα αν δεν έρθουν οι μελετητές. Να δούμε, τους καθυστέρησε ο Τσώνης; Εχω φτύσει αίμα 3 χρόνια για τις μελέτες”.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε πως “δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να αποκατασταθεί και να γίνει το Φιλοσοφικό Κέντρο και ο κ. Τσώνης δεν ψηφίζει για λόγους εγωισμού”.

“Με προσβάλατε”, υποστήριξε ο κ. Τσώνης, διακόπτοντας με υψωμένο τον τόνο της φωνής του.

“Απαγορεύεται να έχετε αυτό το ύφος, θα πειθαρχήσετε στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου”, του απάντησε ο δήμαρχος κι επεσήμανε, αναφερόμενος σε ευθύνες του τέως δημάρχου για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης: “Εχει καταληκτική ημερομηνία το συγκεκριμένο μέτρο του “Φιλόδημου” στις 31 Οκτωβρίου. Οι μελετητές μού είπαν ότι έχουμε ένα χρόνο να τους ενοχλήσουμε. Πιέσαμε τους μελετητές μέχρι εσχάτων. Ο ίδιος ο κ. Καλοφωλιάς πήγε και πήρε τις μελέτες από τα γραφεία τους. Είναι ένα μεγάλο έργο και ο κ. Τσώνης δηλώνει απών”.

Οταν καταψήφισαν η παράταξη Τσώνη και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ο δήμαρχος αντέδρασε, παρατήρησε πως “είναι εξωπραγματικό” και ζήτησε “να μας εξηγήσουν οι επικεφαλής γιατί δεν ψηφίζουν”.

“Για τις αντεγκλήσεις που έχετε”, απάντησε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Γ.Σ.