Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 08:42

Στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σήμερα το θέμα Κουκούτση

Γράφτηκε από τον
Στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σήμερα το θέμα Κουκούτση

 

Το θέμα της συνεργασίας του συμβούλου της μειοψηφίας - πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση με τη δημοτική αρχή, με τις αντιδράσεις από παρατάξεις των μειοψηφιών, πρόκειται να κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, στις 7 μ.μ.

Δύο παρατάξεις, ο “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη και η “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” της Τόνιας Κουζή αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις ψηφισμάτων καταδίκης της συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τον Δ. Κουκούτση.

Ειδικότερα, η παράταξη Μάκαρη ζητεί “την άμεση απομάκρυνση του δημοτικού συμβούλου – πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας”. Στο ψήφισμα που προτείνει, αφού δηλώνει ότι “χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κι άλλες δημοτικές παρατάξεις συστρατεύονται ενάντια στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων στη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας”, σημειώνει: “Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας”.

Η παράταξη της Τόνιας Κουζή, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τις θέσεις που έχει πάρει στα νομικά πρόσωπα του δήμου, αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου να τοποθετήσει σε θέση ευθύνης τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Και από δω και πέρα δεν θα συμμετέχει σε συνεδριάσεις, στις οποίες θα παρίσταται ο κ. Κουκούτσης (συναντήσεις επικεφαλής και διαπαραταξιακή) μέχρι να εισακουστεί η φωνή της, όπως επεσήμανε. Σημείωσε μάλιστα, ότι “η επόμενη κίνησή μας και τελευταία προσπάθεια συνολικής αντίδρασης επί του ζητήματος, θα είναι η κατάθεση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης, όπου όλοι θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ ή κατά των επιλογών της πλειοψηφίας. Σ’ αυτό το ψήφισμα αποκτούμε επίσημη στάση απέναντι στο φασισμό και ελπίζουμε να είναι η αναμενόμενη συμβατή με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις όλων μας”.

Να υπενθυμίσουμε, ακόμα, ότι οι επικεφαλής 5 παρατάξεων των μειοψηφιών είχαν καλέσει με ανοικτή επιστολή τους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καλωσορίζοντάς τον στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, να τοποθετηθεί επίσημα για τη συνεργασία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου που εξελέγη με τη στήριξη της Ν.Δ., με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Συγκεκριμένα, την πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό που δεν έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν τοποθετήθηκε, είχαν υπογράψει οι επικεφαλής των παρατάξεων “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κοσμόπουλος, “Καλαμάτα Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης, “Ανοιχτός Δήμος” Μανώλης Μάκαρης, “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή και “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών” Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER