Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 19:27

Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Παραλειπόμενα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

Tα πιο ...ωραία από όσα ακούστηκαν στις αντιπαραθέσεις για το ψήφισμα καταδίκης της “ακροδεξιάς επιλογής” του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου να αναθέσει θέσεις ευθύνης στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση:

“Να μην επιχειρούμε να διχάσουμε την κοινωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο”, προέτρεψε τις μειοψηφίες η Ελένη Αλειφέρη, αντιδρώντας στο ψήφισμα καταδίκης της “ακροδεξιάς επιλογής” του δημάρχου να αναθέσει θέσεις ευθύνης στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.

Την απάντηση έδωσε ο Βασίλης Τζαμουράνης, λέγοντας πως “δε δέχομαι ότι διχάζουμε την κοινωνία εμείς. Αλλοι διχάζουν την κοινωνία”.

Ο Γιώργος Σωφρονάς, σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη, αναρωτήθηκε: “Αν ο κ. Κουκούτσης έβγαινε δήμαρχος, θα μπορούσε να είναι δήμαρχος; Είναι υπόδικος για κακούργημα”.

Αμέσως πετάχθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας και είπε ότι “υπόδικος για κακούργημα ήταν και ο τέως δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και ήταν κανονικά δήμαρχος”.

Σχολιάζοντας την άποψη της κ. Αλειφέρη ότι ο Δ. Κουκούτσης είχε το σθένος να ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή, που είχε αυτή τη σκληρή οργάνωση, ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος παρατήρησε ότι “ο Κουκούτσης έφυγε από τη Χρυσή Αυγή το 2017, όταν το καράβι άρχισε να μπάζει”και πρόσθεσε: “Το αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή, έγινε αίμα - τιμή - δεν ήμουνα εκεί”.

“Τον Δ. Κουκούτση τον ξέρω από το ΙΚΑ. Είναι ένας τύπος που λέει ανέκδοτα και κάνει πλάκα”, παρατήρησε ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Σωφρονάς.

Και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το πρόσωπο του Δ. Κουκούτση, αλλά με το Δ. Κουκούτση ως πολιτικό και πρώην βουλευτή της Χ.Α.

Αιχμές με αναφορές για τα θύματα που προκάλεσε ο κομμουνισμός, επιχειρώντας να συμψηφίσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό και το φασισμό, άφησε ποιος άλλος... ο σύμβουλος της δημοτικής αρχής Κώστας Αθανασόπουλος.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας σημείωσε πως υιοθετεί το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενάντια σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

Απαντώντας και αντιδρώντας στις απόψεις αυτές ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος παρατήρησε πως “η Σοβιετική Ενωση είχε 20 εκατομμύρια νεκρούς από το ναζισμό”.

“Διαγκωνισμό Μάκαρη - Μπεχράκη για το ποιος είναι αρχηγός της παράταξης”, διέγνωσε ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, στη συζήτηση για το ψήφισμα κατά της επιλογής. Κι εκτίμησε πως “οι αντιπολιτεύσεις ταυτίστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Εκτίμηση που, όμως, δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στις μειοψηφίες.

“Δεν υπογράψαμε την επιστολή στον πρωθυπουργό, αλλά ο κ. πρωθυπουργός δεν απάντησε”, είπε ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Νιάρχος και παρατήρησε: “Απάντηση έδωσαν η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως που είπε ότι ο Αγώνας του 1940 ήταν κατά του λαϊκισμού και η υφυπουργός Εργασίας που είπε ότι ήταν για τον εθελοντισμό. Ντροπή για την υπουργό Παιδείας που δεν είπε ούτε μία λέξη για φασισμό και ναζισμό”.

Να κοπούν ή να λειανθούν οξείς χαρακτηρισμοί στο ψήφισμα κατά Κουκούτση ζήτησαν μέλη των μειοψηφιών, ψηφίζοντας υπέρ του ψηφίσματος. Οταν σύμβουλοι της δημοτικής αρχής τους προ(σ)κάλεσαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ψήφισαν υπέρ και τέρμα. Ο Στ. Σταματόπουλος, ως νομικός, επεσήμανε το τεκμήριο αθωότητας που έχει ο Δ. Κουκούτσης, όπως όλοι οι κατηγορούμενοι.

 


NEWSLETTER