Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 19:44

Επεσαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Επεσαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Η είδηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας την Τετάρτη το απόγευμα είναι ότι εξελίχθηκε χωρίς εντάσεις, σε μια κοινή προσπάθεια όλων, όπως φάνηκε, να πέσουν οι τόνοι.

Σίγουρα ήταν η πιο ήρεμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από όσες έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο και ύστερα.

Οι μόνες αντιπαραθέσεις ήταν στην αρχή αλλά σε πολύ πιο ήπιους τόνους, όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτης Κατσίβελας κατέθεσε έγγραφη λίστα έργων που έγιναν στο δήμο στη δική του δημοτική περίοδο και μελετών που συντάχθηκαν από την τεχνική υπηρεσία, καλώντας τον δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη να ανακαλέσει όσα είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου ότι δεν είχαν κάνει τίποτα και τις εκφράσεις που είχε πει για το πρόσωπό του.

Δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα” ήταν η απάντηση του κ. Λεβεντάκη συμπληρώνοντας: “Θα πρέπει να ντρέπεσαι για το κακό που έχεις κάνει στην Τριφυλία και αν είχες λίγο τσίπα δεν θα έπρεπε να ήσουν εδώ”.

Επίσης από την παράταξη του κ. Κατσίβελα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιάννης Κατσούλας έθεσαν το ζήτημα ότι εδώ και μέρες έχει κλείσει το γραφείο του Κτηματολογίου στους Γαργαλιάνους, σε χώρο που είχε δώσει ο δήμος και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Απαντώντας ο κ. Λεβεντάκης τόνισε ότι θα εξεταστεί και τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει πάλι, αλλά και πως δεν μπορεί ο κ. Κατσίβελας να μιλά για κλείσιμο γραφείων όταν επί θητείας του έφυγαν τόσες υπηρεσίες από το δήμο. “Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Λεβεντάκης ανασκεύασε όσα είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση για την Costa Navarino σχετικά με την επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών των κτηρίων, σημειώνοντας ότι μπερδεύτηκε και εννοούσε την εκκρεμότητα που υπάρχει για την εισφορά σε χρήμα αντί σε γη προς το δήμο.

Τέλος το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το μη άνοιγμα λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος και μεταφορά των πλεονασμάτων του δήμου, με τον κ. Λεβεντάκη να τονίζει πως δεν μπορεί η νέα κυβέρνηση που έκανε αντιπολίτευση με αυτό το θέμα στην προηγούμενη, να το φέρνει τώρα αυτή και μάλιστα με εκβιαστικό τρόπο πως αν δεν ανοιχτεί λογαριασμός δεν θα πιστωθούν οι κρατικοί πόροι. “Στις αδικίες κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και όχι, δεν θα πάνε τα χρήματα και άλλοι δήμοι, δεν μπορεί να αφήσει τόσους δήμους χωρίς χρήματα. Δεν μπορούν να μας εκβιάζουν και να μας ζητάνε μόνο, ενώ μας έχουν εγκαταλείψει” τόνισε.

Την άποψη ότι κινδυνεύει από το μη άνοιγμα λογαριασμού να μείνει ο δήμος χωρίς την πίστωση των κρατικών πόρων επισήμανε η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, τονίζοντας ότι αυτό λέγεται ξεκάθαρα στη σχετική επιστολή που έχει φτάσει στο δήμο. Τελικά όμως το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα το μη άνοιγμα λογαριασμού.

Κ.Μπ.