Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 12:12

Στο 1ο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Forum Δημάρχων στις Βρυξέλλες ο Γρυπιώτης

Γράφτηκε από την
Στο 1ο Ευρωπαϊκό και Κινέζικο Forum Δημάρχων στις Βρυξέλλες ο Γρυπιώτης

  «Το παρών» στις διήμερες εργασίες του 1ου Ευρωπαϊκού και Κινέζικου Forum Δημάρχων, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες (19- 20 Σεπτεμβρίου), έδωσε ο Δήμαρχος Ευρώτα. Ο Γιάννης Γρυπιώτης και Δήμαρχος Αμύνταιου συναποτέλεσαν, μάλιστα, την ελληνική συμμετοχή, διετελούντες μέλη του «Συμφώνου των Δημάρχων».

Στόχος αυτής της ευρείας συγκέντρωσης σχεδόν 100 εισηγητών, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, περιφερειακοί εκπρόσωποι και Δήμαρχοι από την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η προώθηση της συνεργασίας σ’ ένα σύνολο θεμάτων με κύριο άξονα περιστροφής την αστικοποίηση.

Η ενέργεια και οι επενδύσεις τέθηκαν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων, σε συνέχεια της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας «Εταιρική Σχέση Ε.Ε. - Κίνας για τη βιώσιμη αστικοποίηση»- που εγκαινίασε το Μάϊο του 2012, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και συνιστά μια προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της αστικοποίησης.

Στην κατεύθυνση επίτευξης του στόχου για βιώσιμη αστικοποίηση, περιλαμβάνεται η ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως είναι ο αστικός σχεδιασμός, η προμήθεια και η διαχείριση ενέργειας, η ανάπτυξη «ψηφιακά πράσινων» πόλεων, καθώς και τα έργα αξιοποίησης υφιστάμενων υποδομών (λιμνοδεξαμενές, φράγματα).

Οι Δήμαρχοι αμφότερων πλευρών, υπέγραψαν συμφωνία που σηματοδοτεί τη συνέχιση της μεταξύ των συνεργασίας, στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας προώθησης αειφόρων πόλεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα








NEWSLETTER