Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 08:26

Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης: Προωθούν γέφυρα στις εκβολές Παμίσου

Συνεργασία Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης: Προωθούν γέφυρα στις εκβολές Παμίσου

 

Τη δημιουργία γέφυρας κοντά στις εκβολές Παμίσου που θα ενώνει την Καλαμάτα με τη Μεσσήνη, τον Μπουρνιά με την Μπούκα, εξετάζουν οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης σε γνώση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας για την προχθεσινή συνάντηση με τον ομόλογό του της Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ήταν αυτός που έδωσε την οδηγία για τη δρομολόγηση του συγκεκριμένου ζητήματος, που θα επιχειρηθεί για αναπτυξιακούς λόγους.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε ότι στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς που θα γίνει στη Μεσσήνη, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Συμφωνήθηκε η συγκρότηση διαδημοτικού περιβαλλοντικού συνδέσμου, ο οποίος θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, που θα κατατεθεί στο υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Συζητήθηκε, επίσης, η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΠΕΣΔΑ, στα όρια των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης που θα εξυπηρετεί και το Δήμο Δυτικής Μάνης. Ο σταθμός αυτός θα γίνει σε περιοχή που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του πολιτικού και του στρατιωτικού αεροδρομίου, γι’ αυτό θα γίνει στην προβλεπόμενη από το νόμο απόσταση από τα αεροδρόμια.