Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:32

Πρόβλημα τα χιλιάδες σκουπιδοδέματα στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Πρόβλημα τα χιλιάδες σκουπιδοδέματα στη Μαραθόλακκα

 

Η κατάσταση στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου με την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων είναι βελτιωμένη, διαπίστωσε χθες κατά την επίσκεψη - αυτοψία του στο χώρο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ωστόσο, ο δήμαρχος με δήλωσή του στην “Ε” εξέφρασε την ελπίδα μέσα στο 2020 ή σ’ ένα χρόνο το αργότερο να έχει ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γιατί η Μαραθόλακκα δεν αντέχει άλλο.

Στην επίσκεψή του ο δήμαρχος συνοδευόταν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα και τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Απορριμμάτων και Οχημάτων Κοκκωνία Γιαννοπούλου.

Ο κ. Βασιλόπουλος μας επεσήμανε ότι στο χώρο δεν υπάρχουν ανεπεξέργαστα σκουπίδια και πως κάθε μέρα η ανάδοχος εταιρεία, η «Ηλέκτωρ», επεξεργάζεται τα σκουπίδια που εναποτίθενται στο χώρο από το πρες-κοντέινερ του δήμου. Παρατήρησε ότι τα σειράδια με την κομποστοποίηση έχουν μεταφερθεί στη νότια πλευρά και ελέγχονται καλύτερα, ενώ παραδέχτηκε πως το μεγάλο αγκάθι είναι τα χιλιάδες δέματα με το υπόλειμμα που υπάρχουν στο χώρο.

Σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου αναμένεται να εγκριθεί η συνέχιση της μίσθωσης στο ιδιωτικό οικόπεδο των 7,1 στρεμμάτων: το ένα από τα δύο όπου εναποτίθενται τα δέματα (το δεύτερο είναι 3 στρέμματα). Η επιτροπή πρόκειται να καθορίσει την ανώτατη αποδεκτή προσφορά του μηνιαίου μισθώματος, προκειμένου να διεξαχθεί η δεύτερη φάση της δημοπρασίας, για τη συνέχιση της μίσθωσης.

Με αφορμή τη χθεσινή αυτοψία, ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει η κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, με το δήμο να είναι ο μόνος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που διαχειρίζεται τα σύμμεικτα απορρίμματα σε χώρο ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Δασαρχείο, για την προσωρινή διαχείριση των απορριμάτων του, και έχει εγκεκριμένη Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ).

Γ.Σ.


NEWSLETTER