Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 16:21

Προχωρούν οι οικοδομικές εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Προχωρούν οι οικοδομικές εργασίες στο Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας

Προχωρούν οι εργασίες οικοδομικού χαρακτήρα για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το χώρο επισκέφτηκε και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, την περίοδο αυτή ολοκληρώνονται τα έργα στο μονώροφο κτήριο 350 τετραγωνικών μέτρων, όπου θα στεγαστούν αποδυτήρια καλλιτεχνών, χώροι υγιεινής και ένα κυλικείο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στην τελευταία συνεδρίαση του 2019, είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία την 3η στη σειρά παράταση για το έργο κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου, έως τις 31 Μαρτίου 2020. Με την παράταση αυτή, όπως έχει συμφωνηθεί με τη Διαχειριστική Αρχή, το σημαντικό πολιτιστικό έργο θα ολοκληρωθεί μόνο στις εργασίες οικοδομικού χαρακτήρα - και το υπόλοιπο που αφορά τις μεταλλικές κερκίδες θα προκηρυχθεί ως δεύτερο υποέργο, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Με την ελπίδα, πλέον, να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αρχική μελέτη ήταν ελλιπής, κυρίως για τις κερκίδες, με αποτέλεσμα να απαιτηθούν περισσότερες εργασίες για τη στήριξή τους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος των εργασιών. Η επιλογή της χωροθέτησης στην περιοχή του Νέδοντα (στο χώρο όπου βρισκόταν το φυτώριο του δήμου) ήταν του τέως δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ενώ για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είχε συμβάλει καθοριστικά ο Μεσσήνιος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 998.000 ευρώ και υλοποιείται από την εταιρεία Vasartis Α.Ε. με έκπτωση 53,33%. Γι’ αυτό και η δημοπράτηση της β’ φάσης (κερκίδες), για να μην υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, έχει συμφωνηθεί μαζί με τις εργασίες που υλοποιούνται τώρα να μην ξεπερνά συνολικά τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER