Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 17:57

Συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας: Επαναπρόσληψη στο Ασυλο ζητούν οι απολυμένοι

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση στο Δήμο Καλαμάτας: Επαναπρόσληψη στο Ασυλο ζητούν οι απολυμένοι

 

Το μεσημέρι της Τρίτης έγινε επιτέλους η συνάντηση των 5 απολυμένων εργαζομένων - συνδικαλιστών του Ασύλου Απόρων Ανιάτων “Η Στέγη της Εκκλησίας” με τον δήμαρχο Καλαμάτας και τους επικεφαλής των μειοψηφιών των παρατάξεων.

Οπως τόνισαν και σε ενημερωτικό τους σημείωμα, ζητούν “την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο προς τους δύο εκπροσώπους του δήμου, όσο και στον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ώστε να προβούν στην άμεση επαναπρόσληψή μας, προς αποφυγή των ένδικων μέσων που θα οδηγήσουν: 1) Εμάς και τις οικογένειές μας σε ταλαιπωρία τόσο ψυχική όσο και οικονομική. 2) Το ίδρυμα σε απαξίωση του έργου του, ταυτίζοντάς το με σκληρό εργοδότη, που δεν συνάδει με τη φύση των παρεχομένων υπηρεσιών περίθαλψης των απόρων ανιάτων”. Εξήγησαν στον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι η συνδικαλιστική τους δράση “ήταν γνωστή στο Δ.Σ. του ιδρύματος και στον νόμιμο εκπρόσωπό του κατά το χρόνο της καταγγελίας της εργασιακής μας σχέσης”. Επεσήμαναν ότι “όπως έχει κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο μορφή συνδικαλιστικής δράσης αποτελεί η συλλογική δραστηριοποίηση για την ίδρυση επαγγελματικού σωματείου εργαζομένων”.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν θετικό και ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων τους διαβεβαίωσαν ότι θα συναντηθούν με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας και πρόεδρο του ιδρύματος.

Γ.Σ.


NEWSLETTER