Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 14:00

Ενταση με Τσώνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Αποχώρησε από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας - τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο θέμα της αγοράς ακινήτου για τη δημιουργία πλατείας στους Χράνους.

Ηταν φανερό, όμως, ότι ο κ. Τσώνης πήγαινε γυρεύοντας κι έψαχνε αφορμή για να αποχωρήσει, καθώς και σε άλλα θέματα νωρίτερα αντιπαρατίθετο χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όχι με επιχειρήματα, αλλά με κραυγές και φωνές.

Το ζήτημα που προκάλεσε την αποχώρησή του, ήταν η χρηματοδότηση των 440.000 ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί επί των ημερών της δημοτικής του αρχής από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Χρηματοδότηση που ο κ. Τσώνης είχε αποφασίσει να διαθέσει στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Μεσσήνης και σε χωριά (Χατζή, Βαλύρα, Κλίμα, Ανάληψη).

Οταν ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος αμφισβήτησε την κατανομή της χρηματοδότησης, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος.

Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση Τσώνη, ο δήμαρχος αμφισβήτησε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από τις προσπάθειες του προηγούμενου δημάρχου, λέγοντας ότι ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης έδωσε χρήματα σε όλους τους δήμους και υποστήριξε πως υπήρξε κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα, λόγω της αδιαφορίας του κ. Τσώνη. Υποστήριξε, ακόμα, ότι ο Γ. Τσώνης προσπάθησε να αγοράσει προεκλογικά χώρο στο Στρέφι και πως χρησιμοποίησε γι’ αυτό ιδίους πόρους του δήμου.

Ο Γ. Τσώνης, όμως, που δεν είχε αποχωρήσει και βρισκόταν στο βάθος της αίθουσας ζήτησε να τοποθετηθεί και να απαντήσει και φώναζε πως ο δήμαρχος έλεγε ψέματα και ανακρίβειες. Ο λόγος δεν του δόθηκε, καθώς είχε αποχωρήσει, με δική του δήλωση.

Γ.Σ.