Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 19:31

Κανονισμός για κατασκευές καταστημάτων στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον
Κανονισμός για κατασκευές καταστημάτων στη Μεσσήνη

 

Σ’ ένα μήνα θα υπάρχει κανονισμός στο Δήμο Μεσσήνης, που θα καθορίζει τις κατασκευές στους κοινόχρηστους χώρους για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη.

Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, απαντώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνη, κατηγορώντας τον πως η δική του δημοτική αρχή ευθύνεται για τη σημερινή κακή εικόνα.

Ειδικότερα, ο Γ. Τσώνης αναφέρθηκε στα καταστήματα, είπε ότι υπάρχει αναστάτωση και ρώτησε αν είναι νόμιμες οι κατασκευές. Ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, έκανε λόγο για “μια αναστάτωση που δεν τιμάει κανέναν μας” και είπε πως “καταστήματα κλείνουν, καταστήματα καταλαμβάνουν πεζοδρόμια”.

Ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι “στην ΕΛΑΣ ανήκει η αρμοδιότητα να κλείνουν καταστήματα” και πρόσθεσε, επικρίνοντας τη δημοτική αρχή Τσώνη: “Στ’ άλλα εμείς θα έπρεπε να σας ρωτήσουμε, τι είχατε κάνει 5 χρόνια, δεν εκδώσατε μια κανονιστική για να υπάρχει ευταξία. Αυτό το κενό είναι δικό σας έλλειμμα. Επεξεργαζόμαστε ένα σχεδιασμό σε διαβούλευση με τους επαγγελματίες. Σ’ ένα μήνα θα υπάρχει κανονισμός, τάξη, όλα θα ομαλοποιηθούν. Η παρέμβασή σας προέρχεται από τις ενοχές που έχετε που 5 χρόνια δεν κάνατε τίποτα. Αφού δεν υπάρχει κανονιστική, όλα είναι αυθαίρετα”.

Αντιδρώντας και αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ, ο κ. Τσώνης παρατήρησε πως “δεν έχετε καλή μνήμη, δεν θυμάστε τον κ. Γαλιάτσο που με κατηγορούσε και με απειλούσε γιατί δεν κάνω ελέγχους στα καταστήματα. Μας κάνατε μπούλινγκ. Εμείς στηρίζουμε τους επαγγελματίες”.

Ο κ. Αθανασόπουλος διευκρίνισε ότι απλά κατέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση κι επεσήμανε: “Αν τους αφήνετε ανεξέλεγκτους, δεν τους βοηθάτε τους επαγγελματίες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες και δικαιοσύνη, να είσαι δίκαιος προς όλους. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι για τους πολίτες”.

Ο κ. Τσώνης επέμεινε, λέγοντας “υπάρχουν άδειες για τις κατασκευές που υπάρχουν; Δεν απαντάτε”.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος παρατήρησε και πάλι “ότι την ευθύνη την έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν πήρε μια απόφαση, που να καθορίζει τα ζητήματα των κατασκευών των καταστημάτων”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER