Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 12:30

Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Γυμναστήριο Μελιγαλά

Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο Γυμναστήριο Μελιγαλά

Συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Οιχαλίας με τις Τεχνικές Υπηρεσίες των Κτηριακών Υποδομών Α.Ε., ώστε να πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα στο δήμο της Ανω Μεσσηνίας, συμφωνήθηκε την Τετάρτη σε συνάντηση στα γραφεία της Α.Ε. στη Αθήνα, μεταξύ της δημάρχου Οιχαλίας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου και του Μεσσήνιου διευθύνοντα συμβούλου των Κτηριακών Υποδομών Θανάση Γιάνναρη.

Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Οιχαλίας Κώστας Δημητρακόπουλος και Ηλίας Ντονάς και ανώτερα στελέχη των Κτηριακών Υποδομών, ο γενικός διευθυντής Θεόδωρος Κυριαζόπουλος και η αρχιτέκτων μηχανικός Σίσσυ Κοπανά.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν από τη συνεργασία αυτή είναι: 1) Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων - Κλειστό Γυμναστήριο στο Μελιγαλά. 2) Προσθήκη 4 νέων αιθουσών διδασκαλίας και χώρων υγιεινής, ενεργειακή αναβάθμιση - επισκευή υφιστάμενου κτηρίου και συντήρηση - καλλωπισμός του προαυλίου στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου Μελιγαλά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, άμεσα θα ξεκινήσει από το δήμο η γεωτεχνική μελέτη η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βιώσιμη Πόλη» και οι Κτηριακές Υποδομές θα αναλάβουν τις μελέτες που θα απαιτηθούν, την υλοποίηση - κατασκευή και την επίβλεψη των έργων αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “είναι έργα πνοής για το Δήμο Οιχαλίας, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής. Ετσι υλοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του δήμου, το οποίο πραγματοποιείται με τη σημαντική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο οποίος πάντα συμβάλλει θετικά στις ενέργειες-προτάσεις του δήμου και τον ευχαριστούμε θερμά. Σε όλες αυτές τις ενέργειες συνέβαλε και ο βουλευτής Α’ Αθηνών Αγγελος Συρίγος, ο οποίος κατάγεται από το Δήμο Οιχαλίας. Η δημοτική αρχή, τηρώντας τις δεσμεύσεις της προς τους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας, προχωρά με θέληση και γοργό ρυθμό ενέργειες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δήμου”.