Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 22:27

Καλαμάτα: Μισθώθηκε για ακόμα 5 χρόνια οικόπεδο στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Μισθώθηκε για ακόμα 5 χρόνια οικόπεδο στη Μαραθόλακκα

 

Για άλλα 5 χρόνια ο Δήμος Καλαμάτας μίσθωσε στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου, στο χώρο προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων, το ιδιωτικό οικόπεδο των 7,1 στρεμμάτων, όπου εναποτίθενται τα δέματα με τα σκουπίδια.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στη δημοπρασία που έγινε, κατατέθηκε μία προσφορά, αυτή για το συγκεκριμένο κτήμα του Ιωάννη-Σώζοντος Ισσαρη, με τιμή 1.200 ευρώ το μήνα. Στην απόφαση αναφέρεται ότι υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για επιπλέον 5 χρόνια. Αυτό είναι το ένα από τα δύο οικόπεδα, όπου εναποτίθενται δέματα σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα (το δεύτερο είναι 3 στρέμματα).

Τη μίσθωση καταψήφισαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος και της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Βασίλης Τζαμουράνης, όπως είχαν κάνει και την προηγούμενη φορά, διαφωνώντας με τη μοναδικότητα της προσφοράς και το υψηλό μίσθωμα. Οταν ο κ. Τζαμουράνης αναρωτήθηκε “μίσθωση για 5 χρόνια;”, έχοντας στο μυαλό του ότι σε 1 - 2 χρόνια θα ξεκινήσει η οριστική διαχείριση απορριμμάτων με ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας απάντησε: “Μακάρι να λήξει φέτος. Είναι εκατομμύρια τόνοι, θα χρειαστούν χρόνια να φύγουν”.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER