Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 17:46

Μεσσήνη: Αναστολή λειτουργίας Κλειστού Γυμναστηρίου και λαϊκών αγορών

Την αναστολή λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης μέχρι τις 24 Μαρτίου και το κλείσιμο των υπαίθριων λαϊκών αγορών έως τις 28 του μήνα, αποφάσισε λόγω του κορονοϊού, ο Δήμος Μεσσήνης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε ότι “λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιβολής του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των αθλητικών χώρων με παρουσία άνω των 60 ατόμων, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης μέχρι τις 24/3, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση. Η προαναφερόμενη ΚΥΑ βασίζεται στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19”.

Ακόμα, σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι “ο δήμαρχος Μεσσήνης έχοντας υπόψη τις διατάξεις τής από 25.2 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού» (Α’ 42) και της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», αποφασίζει την προσωρινή αναστολή όλων των υπαίθριων λαϊκών αγορών που πραγματοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μεσσήνης μέχρι τις 28 Μαρτίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους προάσπισης της δημόσιας υγείας που εγκυμονεί η εμφάνιση ή και η διάδοση του κορονοϊού και μετά το πέρας την προαναφερόμενης ημερομηνίας θα γίνει επανεκτίμηση”.