Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 19:10

Επιδόθηκαν υποτροφίες από το κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα

Γράφτηκε από την
Επιδόθηκαν υποτροφίες από το κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα

 

Επιδόθηκαν χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας οι υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν, οι οποίες προέρχονται από το κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα.

Τις υποτροφίες παρέλαβαν τα παιδιά ή οι γονείς τους. Πρόκειται για παιδιά που διαμένουν στ' Αλώνια και φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του δήμου.

Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αείμνηστου δωρητή Ανδρ. Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 4.000 ευρώ.

Με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών, ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως ο δήμος εκπληρώνει τη βούληση του διαθέτη Ανδρέα Γκρέτσα, τιμώντας τη μνήμη του. Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας και Γιάννης Μπάκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλωνίων Βασίλης Χριστόπουλος.

Οι υπότροφοι είναι: Δουλάμης Χρήστος, Δουλάμης Σταύρος, Κατσμόλι Αγγελος, Νικολιτσέας Βασίλειος, Dedej Petrit, Οικονομοπούλου Αθηνά, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Μητροπούλου Εβελίνα, Γιουσούφι Αρτούρ, Γιουσούφι Τζεμίλε.

Ο Ανδρέας Γκρέτσας υπήρξε κάτοικος των Αλωνίων ο οποίος κατά τη διάρκεια της ζωής του απέκτησε περιουσία, την οποία με διαθήκη κληροδότησε στη σχολική εφορία και μετά όταν καταργήθηκε αυτή, στην κοινότητα του χωριού του και κατ’ επέκταση στον Δήμο Καλαμάτας μετά την ενοποίησή του το 2011.

Σύμφωνα με τη διαθήκη ο διαθέτης με τη βούλησή του “διέθεσε” την περιουσία του, η οποία αποτελείται από μία οικία στα Αλώνια και τέσσερα αγροτεμάχια, έτσι ώστε από την εκμετάλλευσή της να λαμβάνουν μία ετήσια υποτροφία οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Αλωνίων, οι οποίοι έχουν “έφεσιν εις τα γράμματα”.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι μαθητές έχουν έφεση στα γράμματα και για το λόγο αυτό η υποτροφία δίνεται σε όλα τα παιδιά δημοτικού από τα Αλώνια, που φοιτούν σε οποιοδήποτε δημοτικό σχολείο του δήμου.


NEWSLETTER