Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 08:28

Λήψη μέτρων για προστασία από κορονοϊό στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Λήψη μέτρων για προστασία από κορονοϊό στη Μεσσήνη

Ζητήματα προστασίας από τον κορονοϊό, η εξυπηρέτηση των δημοτών με ελαχιστοποίηση των μετακινήσεών τους, καθώς και η εύρυθμη αλλά με ασφαλείς όρους για τους υπαλλήλους λειτουργία των υπηρεσιών, συζητήθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου, με την παρουσία των διευθυντών των υπηρεσιών και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι πρωτίστως πρέπει συνειδητά οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, τόσο στο Δημαρχείο όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, όπως τα ΚΕΠ. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ενεργοποιείται άμεσα η ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση πολλών υποθέσεων, ενώ λόγω των παρατάσεων προθεσμιών στην υποβολή αιτήσεων για καταβολή επιδομάτων, διευκολύνεται η μη προσέλευση του κόσμου.

Ακολούθως ζήτησε από τους διευθυντές και τους αντιδημάρχους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση του προσωπικού που προέρχεται από τις κλειστές δομές, το συντονισμό των υπηρεσιών και τη λειτουργία τους ακόμα και απογευματινές ώρες, ώστε να υποδέχονται δημότες για υποθέσεις που πρέπει να γίνουν διά ζώσης, τον έλεγχο της εισόδου, την προστασία των υπαλλήλων που εργάζονται σε υπηρεσίες προσέλευσης κοινού, κ.ά.

 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Υστερα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που έγιναν στηριζόμενες στις οδηγίες των τελευταίων εγκυκλίων και εκτιμήσεις, για αμφότερη προστασία δημοτών και υπαλλήλων, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού με άμεση ενημέρωση από το τηλεφωνικό κέντρο στο τηλέφωνο 27223 60100 και στο fax 27220 22752. Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στο e-mail: messini@messini.gr

- Εξυπηρέτηση υποθέσεων ΟΓΑ μόνο τηλεφωνικά.

- Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών θα παραλαμβάνει ηλεκτρονικά τα αιτήματα των δημοτών στα e-mail: vkoutivas@messini.gr

emourgi@messini.gr

mkatsouli@messini.gr,

στα τηλέφωνα 27223 60215, 27223 60217 και 27223 60219, fax 27223 60211,

και όχι αυτοπροσώπως.

Στα αιτήματα θα αναφέρονται τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, αριθμός ταυτότητας, ταχ. διεύθυνση και αναλυτικά το κάθε αίτημα. Η υπηρεσία θα απαντά ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικά.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 7, ΦΕΚ 55 τεύχος Β΄ της 11-3-20, παρατείνονται για έναν μήνα, η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (ΚΕΑ) που έληξε το Φεβρουάριο και η χορήγηση του επιδόματος στέγασης που έληξε το Μάρτιο.

Αναστέλλεται η υποβολή της αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης από την 1η Μαρτίου έως 30 Απριλίου.

 

Ακόμα ανακοινώθηκαν:

- Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας που εδρεύει στην ΚΕΑΔΗΜ μέχρι τις 24 Μαρτίου.

- Μετακίνηση όλου του προσωπικού (ειδικότητες καθαριστριών, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΚΔΑΠ, υπάλληλοι ΚΕΑΔΗΜ) που προέρχεται από δομές του δήμου των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία, στο κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου και αξιοποίησή τους αρμοδίως.

- Μείωση προσέλευσης του κοινού στο Δημαρχείο και ελεγχόμενη η είσοδος για την αποφυγή συγχρωτισμού στις υπηρεσίες. Λειτουργία μόνο της ανατολικής εισόδου του Δημαρχείου, έλεγχος για την αναγκαιότητα ή μη της εισόδου και καταγραφή των στοιχείων όσων εισέρχονται και πού απευθύνονται, καθώς και λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής.

- Αναμονή δημοτών σε εξωτερικό χώρο μέχρι την είσοδό τους στο αρμόδιο γραφείο. Ολοκλήρωση όλων των καθαρισμών των δομών του δήμου μέσα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ηδη έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των ΚΕΠ, πραγματοποιείται καθαρισμός σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου και θα επακολουθήσει καθαρισμός στο κτήριο του Δημαρχείου και στους δημοτικούς χώρους όπου φιλοξενούν ιατρεία.

- Διευθέτηση της κατανομής του προσωπικού των κλειστών δομών, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε υπηρεσίας.


NEWSLETTER