Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:01

Καλαμάτα: Εύσημα σε γιατρούς, νοσηλευτές και αστυνομικούς

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Εύσημα σε γιατρούς, νοσηλευτές και αστυνομικούς

Σε κλίμα σύμπνοιας κι ενότητας, με εύσημα σε γιατρούς, νοσηλευτές και αστυνομικούς και με ευχαριστίες στους εργαζόμενους του δήμου, των σούπερ μάρκετ και άλλων κλάδων που προσφέρουν υπηρεσίες κόντρα στον κορονοϊό, συνεδρίασε χθες με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι η Πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν κάνει και με το παραπάνω το καθήκον τους. Χαρακτήρισε σύγχρονους ήρωες τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους αστυνομικούς. Ανέφερε πως “προστατεύσαμε τους εργαζόμενους στο ΚΕΠ, βάλαμε προστατευτικά” και παρατήρησε: “Αν λειτουργούσαμε τα περιφερειακά ΚΕΠ, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το κεντρικό. Αν χρειαστεί να πάει ένα χαρτί σε γέροντα θα το πάει η Δημοτική Αστυνομία. Το Δημοτικό Παντοπωλείο λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο στο ισόγειο του Δημαρχείου. Παντού κάνουμε απολύμανση. Οι ευπαθείς θα εξυπηρετηθούν μέσα από το Συντονιστικό. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» λειτουργεί πάρα πολύ σωστά, θα το στελεχώσουμε και θα ενισχυθεί κι άλλο”.

Ενημέρωσε, ακόμα, ότι “έχει γίνει μια απολύμανση στον καταυλισμό των Ρομά. Είμαστε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο και αύριο (σήμερα) θα πάει μια ομάδα να τους ενημερώσει. Στο δήμο δεν έχουμε καταγεγραμμένους άστεγους. Σήμερα έγινε κανονικά το συσσίτιο, από αύριο (σήμερα) θα δοθεί με διαφορετικό τρόπο”.

Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης απάντησε πως “κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουμε ανοιχτό το ΚΕΠ στην Καλαμάτα με 5 άτομα. Στα περιφερειακά οι εργαζόμενοι έχουν άδειες ειδικού σκοπού. Σε συνεννόηση με προέδρους τα θέματα που μαζεύονται με το Συντονιστικό 1 - 2 φορές την εβδομάδα θα εξυπηρετούνται”. Ακόμα, ενημέρωσε ότι το ΚΕΠ στο ιστορικό Δημαρχείο λειτουργεί 7.30 το πρωί - 3.30 το μεσημέρι. Το συσσίτιο ξεκινάει με διανομή κατ’ οίκον και λειτουργούν το Δημοτικό Ιατρείο, το Φαρμακείο και από χθες ξεκίνησε διανομή το Παντοπωλείο με διευρυμένες ανάγκες των δημοτών.

Μεταξύ άλλων τοποθετήσεων, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης κατέθεσε

ψήφισμα για στήριξη των δομών δημόσιας υγείας.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος ζήτησε ο δήμος να ασχοληθεί μόνο με τον κορονοϊό, εκεί να πέσουν όλες οι δυνάμεις. Παρατήρησε πως “δεν συμφωνούμε με την ατομική ευθύνη, κρύβουν τη δική τους ευθύνη όσοι την επικαλούνται. Τα παράτησαν τα νοσοκομεία, δεν έχουν μάσκες, αντισηπτικά οι γιατροί, όπως και οι αστυνομικοί”. Ζήτησε να ενισχυθεί το “Βοήθεια στο σπίτι” και να απαιτήσουν προσλήψεις.

Ο σύμβουλος της παράταξης Τζαμουράνη Γιώργος Σωφρονάς παρατήρησε ότι “οι εκκλήσεις μας για ατομική ευθύνη έχουν τελειώσει” και ζήτησε: “Να πιέσουμε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με γιατρούς. Δεν έχει έρθει κανένας γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η πολιτεία να πάρει γιατρούς και νοσηλευτές και να στελεχώσει τις ΜΕΘ. Καλή η σύμπνοια και η ομόνοια, αλλά χωρίς γιατρούς και μέσα θα πεθάνουν πολλοί”.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER