Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 11:17

Τριφυλία: Στήριξη στη δημόσια υγεία ζητάει η παράταξη Δριμή

Γράφτηκε από τον
Τριφυλία: Στήριξη στη δημόσια υγεία ζητάει η παράταξη Δριμή

Στήριξη χωρίς αστερίσκους στη δημόσια υγεία και την επαγγελματική δραστηριότητα προτείνει η Δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» στο Δήμο Τριφυλίας, καταθέτοντας προστάσεις για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και του πρωτογενή τομέα.

Τόσο ο επικεφαλής Δημήτρης Δριμής όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου ψήφισαν τις εισηγήσεις, αλλά από εκεί και πέρα προτείνουν:

«1. Ενίσχυση με προσωπικό των κοινωνικών δομών και κυρίως του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ώστε να επεκταθεί και να αγκαλιάσει και άλλους συμπολίτες και συμπολίτισσες, που έχουν ανάγκη.

  1. Το βασικό εισόδημα της Τριφυλίας προέρχεται από τον πρωτογενή τομέα (λάδι, κηπευτικά θερμοκηπίου και υπαίθρια, πρώιμο και υπαίθριο καρπούζι, αμπέλια, κτηνοτροφία) και τον τουρισμό. Ο πρωτογενής τομέας υφίσταται μεγάλες ζημιές λόγω του κορονοϊού, των χαμηλών τιμών και του προβλήματος διάθεσης των προϊόντων. Το θέμα πρέπει να έρθει για συζήτηση και λήψη μέτρων αντιμετώπισης στο Δ.Σ., ύστερα από επικοινωνία και εισήγηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Οι περιστάσεις είναι πρωτόγνωρες. Απαιτούν τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις στην αυτοδιοίκηση αλλά και τη χώρα.

Η “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία” στηρίζει χωρίς αστερίσκους ό,τι:

α) συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κινδύνων από τον κορονοϊό,

β) βοηθάει τους δημότες και τις δημότισσες της Τριφυλίας, που έχουν ανάγκη,

γ) ενισχύει την επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα που πλήττεται».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER