Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 09:39

Υποτονική η κίνηση στη λαϊκή της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Υποτονική ήταν η κίνηση χθες στη λαϊκή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.

Λίγοι ήταν οι παραγωγοί που έδωσαν το "παρών" στον κεντρικό διάδρομο και στο βόρειο πάρκινγκ της λαϊκής. Γι’ αυτό και δεν υπήρχε ζήτημα να μην τηρηθούν τα μέτρα για την προφύλαξη και τη μη μετάδοση του κορονοϊού. Οι πάγκοι βρίσκονταν σε απόσταση ο ένας από τον άλλον, αφού οι περισσότερες θέσεις ήταν κενές και οι παραγωγοί φορούσαν γάντια και μάσκες, ενώ κάποιοι έβαζαν αντισηπτικό σε πελάτες που δεν είχαν γάντια. Οι πελάτες ήταν λίγοι, αλλά πήγαν στην αγορά για να ψωνίσουν τα προϊόντα που είχαν ανάγκη και τα οποία ήταν φρέσκα και σε λογικές τιμές.

Παραγωγοί με τους οποίους μιλήσαμε, μας εξέφρασαν τα παράπονά τους γιατί δεν προβλέπεται καμία στήριξη από το κράτος στον αγροτικό κόσμο, τη στιγμή που αρκετές ποσότητες από τα προϊόντα τους θα παραμείνουν απούλητες και θα πεταχθούν. Ακόμα, δήλωσαν ανήσυχοι για το μέλλον, για το αν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Οσον αφορά τη φετινή ανοιξιάτικη πατάτα από τη Μεσσήνη και τον Μπουρνιά της Καλαμάτας, κάποιες λίγες πωλούνταν σε πάγκο μανάβικου στα 90 λεπτά το κιλό. Πατάτες υπήρχαν στη λαϊκή, μεσσηνιακές ή και της Τρίπολης, περσινής παραγωγής και πωλούνταν από 40 μέχρι και 70 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητά τους. Φρέσκες αναμένονται στη λαϊκή αύριο και περισσότερες το Σάββατο και η εκτίμηση είναι ότι θα πωλούνται 70 και 80 λεπτά.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη λειτουργία της λαϊκής στην ΚΑΚ που έχει καθοριστεί γι’ αυτή την εβδομάδα: Αύριο Τετάρτη 1 Απριλίου, οι παραγωγοί με μονές σε αριθμό θέσεις. Σάββατο 4 Απριλίου, οι παραγωγοί με ζυγές σε αριθμό θέσεις.

Γ.Σ.