Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 22:12

Ζητούν μέτρα στήριξης οι κτηνοτρόφοι Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Ζητούν μέτρα στήριξης οι κτηνοτρόφοι Τριφυλίας

 

Να ληφθούν μέτρα για τον τομέα της κτηνοτροφίας που πλήττεται ζητεί ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τριφυλίας «Τα Κοντοβούνια» με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

. Σε αυτή αναλυτικά αναφέρουν:

«Ενας ακόμη βασικός κλάδος του πρωτογενούς μας τομέα, η κτηνοτροφία, πλήττεται. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν άμεσα να ληφθούν μέτρα στήριξης τους εισοδήματος του κλάδου:

Καταβολή, άμεσα, της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους καθώς και των βιολογικών ενισχύσεων. Εντατικοί και αυστηροί έλεγχοι στις εισαγωγές αμνοεριφίων από τρίτες χώρες ή από χώρες της Ε.Ε. Διευκόλυνση εξαγωγών αμνοεριφίων. Επαρκής διαθεσιμότητα κτηνιάτρων στα σφαγεία.  Χορήγηση άμεσα οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς για την αγορά ζωοτροφών. Επιδότηση των αδιάθετων θηλυκών αμνοεριφίων με σκοπό την ανανέωση των κοπαδιών. Κρατική μέριμνα για την απορρόφηση αδιάθετων αμνοεριφίων, από κοινωνικούς φορείς (π.χ. στρατός, ευπαθείς ομάδες, άνεργοι και πρόσφυγες). Αναστολή για ένα χρόνο των δόσεων ρυθμισμένων χρεών σε τράπεζες, Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ανάκληση αγωγών και κατασχέσεων λογαριασμών για χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο. Νομοθέτηση ακατάσχετου πρώτης κατοικίας και στάβλων των κτηνο-πτηνοτρόφων. Διαγραφή του 80% των δανείων εγγυημένων και κόκκινων και ρύθμιση του υπολοίπου 20% για 15-20 χρόνια με σταθερό επιτόκιο 1%. Κατάργηση του πρόσθετου φόρου (ΕΝΦΙΑ) στις κτηνοτροφικές-πτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Αμεση μείωση τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμία διακοπή αγροτικού και οικιακού ρεύματος».

Η επιστολή πέρα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού, τα πολιτικά κόμματα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μεσσηνίας, το Δήμο και τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας.


NEWSLETTER