Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 21:12

Διευκρινίσεις για τη βλάβη στο δημοτικό φωτισμό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Με αφορμή προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε τμήματα του δικτύου οδοφωτισμού της Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, η εταιρεία “Πρωτεύς ΑΤΕΕ” εκ μέρους και των υπολοίπων εταιρειών που απαρτίζουν την ομάδα εγκατάστασης, αναβάθμισης και λειτουργίας του νέου συστήματος οδοφωτισμού του δήμου, με επιστολή της στο δήμαρχο, αναφέρεται στη βλάβη που προέκυψε και ζητεί συγγνώμη από τους κατοίκους, τη διοίκηση και τις υπηρεσίες του δήμου.

Η βλάβη, όπως αναφέρεται στην επιστολή, αφορά περί τα 700 από τα 17.000 φωτιστικά σημεία της πόλης και ήδη γίνονται ενέργειες για να αντιμετωπιστεί, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και των μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Σύμφωνα με την επιστολή, “η εν λόγω βλάβη προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου του οδοφωτισμού και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια δοκιμών και τελικής παραμετροποίησης του συστήματος ελέγχου αυτού. Αφορά τους ελεγκτές των περί 700 φωτιστικών, χωρίς καμιά άλλη βλάβη στα φωτιστικά σώματα, και εμποδίζει την λειτουργία τους.

Οι δοκιμές αυτές πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως από την ισραηλινή εταιρεία Juganu, προμηθευτή των φωτιστικών Led του νέου δικτύου.

Η επίλυση του προβλήματος θα ήταν θέμα ωρών, αν ήταν δυνατή η επίσκεψη και παρουσία στην Καλαμάτα των αρμόδιων στελεχών της εταιρείας. Aλλωστε τον τελευταίο χρόνο, πολυμελείς ομάδες στελεχών της εταιρείας Juganu έχουν επανειλημμένα επισκεφθεί την Καλαμάτα για τον συντονισμό και τις σχετικές ρυθμίσεις που πρέπει να τελειοποιηθούν πριν την οριστική παράδοση του ολοκληρωμένου συστήματος εντός του τρέχοντος μηνός.

Δυστυχώς, οι απαγορεύσεις που ισχύουν στην χώρα μας και το Ισραήλ δεν επιτρέπουν την μετάβαση τεχνικών της εταιρείας στην Ελλάδα για την άμεση επίλυση της προαναφερθείσας βλάβης. Κατόπιν αυτών, και προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο για την αποκατάσταση της ανωμαλίας, επιλέξαμε την άμεση αντικατάσταση εξαρτημάτων των φωτιστικών στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, ως άμεσο μέτρο αντιμετώπισης”.