Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 17:57

Σύμβαση για έργα ύδρευσης σε Πετροχώρι και Μεθώνη

Γράφτηκε από την
Σύμβαση για έργα ύδρευσης σε Πετροχώρι και Μεθώνη

Η σύμβαση για το έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πετροχωρίου και της Μεθώνης, προϋπολογισμού 541.118,23 ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ-Ν Θεόδωρου Χαραμαρά και του αναδόχου του έργου Γιάννη Αργυράκη.

Η πίστωση προέρχεται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΠ-Ν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Πετροχωρίου από σωλήνες αμιάντου, με σωλήνες πολυαιθυλενίου, διαμέτρου ικανής να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ προτείνεται και η επέκταση του δικτύου σε σημεία όπου εμφανίζεται αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, όπως η παραλιακή ζώνη. Εκτενέστερα, τόσο οι υφιστάμενες οικιακές παροχές, οι οποίες επίσης θα αντικατασταθούν, όσο και οι νέες που θα κατασκευαστούν στις επεκτάσεις του δικτύου, θα συνδεθούν με το νέο δίκτυο ύδρευσης.

Το έργο παράλληλα αφορά την αντικατάσταση παλαιών τμημάτων του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας Μεθώνης και τη σύνδεση ενός τμήματος του δικτύου με την υφιστάμενη δεξαμενή στη θέση Αγία Παρασκευή.

Απώτερος σκοπός είναι η βελτίωση της αξιοπιστίας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης. Με την ολοκλήρωση του έργου διασφαλίζεται η ποιότητα του νερού, ελαχιστοποιούνται οι βλάβες, λόγω παλαιότητας υλικού, μειώνονται οι απώλειες νερού από τις βλάβες και καθίστανται ευχερείς και ασφαλείς για το προσωπικό οι εργασίες σύνδεσης και αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυο.

Ο δήμαρχος Π. Καρβέλας επεσήμανε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, η οποία καλείται να υλοποιεί έργα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης. Σημείωσε ότι “αυτά που μετράνε στο τέλος είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσπάθειας και η πορεία μιας υγιούς συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων. Ανάπτυξη σε έναν τόπο δεν νοείται αν δεν υπάρχει αγαστή συνεργασία. Πιστεύω στους συνεργάτες μου και συγχαίρω την Τεχνική Υπηρεσία που δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει υπεύθυνα, για να καταφέρουμε να έχουμε σε κάθε γωνιά του δήμου μας καθαρό νερό και δίκτυα χωρίς συνεχείς βλάβες”.


NEWSLETTER