Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 19:50

Δήμος Καλαμάτας: Εγκριση συμφωνίας με ΚΤΕΛ για ορεινές κοινότητες

Γράφτηκε από την

Τη μελέτη για την παροχή συγκοινωνιακού έργου για το 2020 σε ορεινές και απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Ανέθεσε, επίσης, την υλοποίηση του έργου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η μελέτη αφορά την παροχή συγκοινωνιακού έργου για φέτος, στις Κοινότητες Βέργας, Ελαιοχωρίου, Αρφαρών, Αγρίλου, Βελανιδιάς, Σταματινού και Βρομόβρυσης, που δεν εξυπηρετούνται από υφιστάμενη συγκοινωνιακή γραμμή.

Για την κάλυψη της ανάγκης μετακίνησης των κατοίκων των κοινοτήτων αυτών στην πόλη της Καλαμάτας είναι αναγκαία η ύπαρξη δρομολογίων σύνδεσής τους με την έδρα του δήμου, προς άρση της γεωγραφικής, κοινωνικής και οικονομικής απομόνωσής τους.

Στην εισήγηση επισημαίνεται ότι "επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης του μεταφορικού έργου, όπως προβλέπεται στο νόμο 4199/2013, το συγκοινωνιακό έργο θα παρέχεται από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας".

Η χρηματοδότηση του έργου θα προέρχεται από δημοτικούς πόρους. Η συνολική δαπάνη προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 45.000 ευρώ

Με βάση τις ανάγκες που κατατέθηκαν από τα συμβούλια των κοινοτήτων, καθορίστηκε η δημιουργία 3 συγκοινωνιακών γραμμών. Συγκεκριμένα, 2 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Αρφαρά - Αγριλος - Βελανιδιά - Σταματινού - Βρομόβρυση με επιστροφή, 6 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Ελαιοχώρι με επιστροφή και 8 δρομολόγια την εβδομάδα στη διαδρομή Καλαμάτα - Βέργα με επιστροφή.