Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 08:44

Δήμος Καλαμάτας: Με τηλεδιάσκεψη η διαβούλευση για Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την

 

Με τηλεδιασκέψεις θα γίνει η διαβούλευση στο Δήμο Καλαμάτας για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου βελτίωσης - αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, αν δεν δοθεί παράταση στο χρόνο διαβούλευσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αυτό ξεκαθάρισε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο (με τηλεδιάσκεψη) ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, για να τηρηθούν οι προθεσμίες, και παρουσίασε το πρόγραμμα συνεδριάσεων - διαβούλευσης των αρμοδίων οργάνων του δήμου. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι έχει ζητηθεί παράταση της τελικής προθεσμίας, ώστε το Συμβούλιο να διαβουλευτεί πιο ανοιχτά και με μεγαλύτερη διαφάνεια.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 22 Απριλίου θα συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή. Μία εβδομάδα μετά, στις 29 του μήνα, θα γίνει η διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, και στις 4 Μαΐου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

Επεσήμανε πως πρόκειται για πάρα πολύ σημαντικό έργο και πρέπει να είμαστε μέσα στις προθεσμίες. Εκτίμησε, όμως, πως η παράταση είναι αναγκαία, γιατί χρειάζεται η παρουσία όλων για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρης Οικονομάκος ζήτησε η διαβούλευση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος να γίνει μετά από 1-2 μήνες, “για ένα έργο που η περιοχή το περιμένει 100 χρόνια”.

Σε νέα παρέμβασή του ο κ. Βασλόπουλος παρατήρησε ότι αν το Συμβούλιο δεν απαντήσει, θα δοθεί σιωπηρή έγκριση - και επανέλαβε πως έχει ζητηθεί από το δήμο παράταση της διαβούλευσης, όπως έχουν ζητήσει επίσης ο Δήμος Μεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.