Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 10:14

Απορρίφθηκε πρόταση για μονοδρόμηση Ναυαρίνου την περίοδο της καραντίνας

Απορρίφθηκε πρόταση για μονοδρόμηση Ναυαρίνου την περίοδο της καραντίνας

 

 

Να μονοδρομηθεί η Ναυαρίνου την περίοδο της καραντίνας για τον κορονοϊό, για να μην υπάρχει συνωστισμός του κόσμου στο νότιο μεγάλο πεζοδρόμιο, ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Κοσμόπουλος και Βασίλης Τζαμουράνης, χθες στο Συμβούλιο, στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη.

Αίτημα που απέρριψε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, απαιτώντας από τους δημότες να κάνουν βόλτες στη γειτονιά τους, όπως κάνει ο ίδιος, και να μην κατεβαίνουν όλοι στην παραλία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Κοσμόπουλος έκρινε ως απολύτως λογική την επιλογή των δημοτών για περίπατο στην παραλιακή ζώνη. Εκτίμησε ότι αποκλεισμός του “χιλιόμετρου” θα δημιουργήσει μεγάλη κίνηση στη Ναυαρίνου και ζήτησε μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, από Ακρίτα έως Καρακούση, και παροχή άδειας για 100 δημότες καθημερινά στο “χιλιόμετρο”, για ανακούφιση της Ναυαρίνου.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης συμφώνησε με την πρόταση Κοσμόπουλου. Χαρακτήρισε αυστηρό μέτρο τον αποκλεισμό του “χιλιόμετρου” και ζήτησε να μονοδρομηθεί η Ναυαρίνου, ώστε το ένα ρεύμα  να δοθεί σε ποδηλάτες και πεζούς.

Ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε πως υπήρξε εισήγηση από τον λιμενάρχη ότι παρατηρείται μεγάλη κίνηση στο “χιλιόμετρο” - και ζήτησε να μην πηγαίνει ο κόσμος στην παραλία, να παραμείνει στη γειτονιά του. “Οπου μένει να κάνει τις βόλτες του, γιατί να κατεβαίνουν όλοι στην παραλία; Εγώ στη γειτονιά μου κάνω βόλτες” ανέφερε χαρακτηριστικά. Και δήλωσε πως “δεν υπάρχει θέμα για μονοδρόμηση της Ναυαρίνου, δεν είμαστε σε διακοπές, είμαστε σε έκτακτη ανάγκη”.