Κυριακή, 03 Μαϊος 2020 19:25

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων από τον Δήμο Οιχαλίας

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων από τον Δήμο Οιχαλίας

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και ελάφρυνσης των πληγεισών επιχειρήσεων, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.

Τα μέτρα αυτά είναι:
“1) Για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α’171), την απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής να συμψηφίζονται αυτά με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
2) Για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορoνοϊού Covid-19, την απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/75 (Α’74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής να συμψηφίζονται αυτά με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
3) Να καλέσουμε τον Οργανισμό Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Οιχαλίας, στη λήψη απόφασης από το Διοικητικό του Συμβούλιο, για τη μηδενική καταβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστοί.
4) Να καλέσουμε την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου μας στη λήψη απόφασης για την καταβολή της 3ης δόσης του μισθώματος των κυλικείων: α) Του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά, β) του ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Δωρίου και γ) του ενιαίου Γυμνασίου - Λυκείου Μελιγαλά στις 30/9/2020 αντί στις 31/5/2020 και τη μηδενική καταβολή μισθώματος για όσο χρονικό διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία”.