Δευτέρα, 04 Μαϊος 2020 19:05

Ζητεί ίδρυση κλιμακίου πυροσβεστικής στον Αετό ο Δριμής

Γράφτηκε από την
Ζητεί ίδρυση κλιμακίου πυροσβεστικής στον Αετό ο Δριμής


Να επιστραφούν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα στο Κοπανάκι και να ιδρυθεί κλιμάκιο πυροσβεστικής στον Αετό ζητά ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας» Δημήτρης Δριμής.

Στη σχετική πρόταση αναφέρει:
«Α) Ο Δήμος Αετού είχε δύο καινούρια πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένα.
Δωρεά του Ιδρύματος Λάτση και της ΤΕΔΚ Μεσσηνίας, αντίστοιχα, μετά από προσπάθειες της δημοτικής αρχής της περιόδου 2007-2010. Και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, αν και είναι περιουσία της Δ.Ε. που είναι αγροτική στο σύνολό της, λείπουν από το Κοπανάκι και τη Δ.Ε. Αετού.
Η περιουσία του τέως δήμου Αετού έχει λεηλατηθεί πολλαπλά. Για αυτά, σε άλλο σημείωμα.
Τώρα, που άρχισε η αντιπυρική περίοδος, είναι επείγον να επιστραφούν τα δύο οχήματα στο Κοπανάκι, για την προστασία των πολιτών και του αγροτικού χώρου, ώστε να μην αντιμετωπίζουν ανοχύρωτοι τη θερινή περίοδο. Η Κυπαρισσία και οι Γαργαλιάνοι διαθέτουν πυροσβεστικούς σταθμούς, που καλύπτουν άμεσα και τα Φιλιατρά.
Β) Στην τελευταία, διά περιφοράς, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημήτρης Δριμής και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας), ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης ακινήτου του δήμου για τη στέγαση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο, που γειτνιάζει με τη Νέδα, και παράλληλα ζήτησαν τη λειτουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου για τη θερινή περίοδο και στην κοινότητα Αετού, που είναι κέντρο του αγροτικού χώρου των Κοντοβουνίων.
Γ) Ο σχεδιασμός του Δήμου Τριφυλίας πρέπει να εστιάζει παντού, με προτεραιότητα στις μεγάλες δασικές εκτάσεις του ενιαίου δήμου, όπως είναι ο Αετός και η Αυλώνα που περιλαμβάνουν και ζώνες προστασίας της φύσης και είναι μακριά από τους σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».


NEWSLETTER