Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 07:54

Βασιλόπουλος: “Σειρά αστοχιών καθυστερεί την Ιατροπούλου”

Γράφτηκε από τον

Η προβληματική μελέτη και οι πρόσθετες εργασίες, ο κορονοϊός, ο εργολάβος και κυρίως η δυσλειτουργία του Πράσινου Ταμείου που καθυστερεί τη χρηματοδότηση και τις εκταμιεύσεις προς τον εργολάβο, είναι οι αιτίες που το έργο ολοκλήρωσης της πεζοδρόμησης της Ιατροπούλου καθυστερεί και ταλαιπωρεί την Καλαμάτα και τον κόσμο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα όσα ειπώθηκαν για το έργο χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

“Ηταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος”, παρατήρησε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, στην απάντησή του. Μίλησε για μελέτη με λάθη, είπε ότι ήρθε και ο κορονοϊός με τα μέτρα προστασίας κι επεσήμανε πως “δεν έχει πάρει χρήματα ο εργολάβος, με τον οποίο έχουμε προβλήματα και σε άλλα έργα”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ν. Μπασακίδης, αναφερόμενος στο ιστορικό του έργου, μίλησε για την κατάσταση των δικτύων κάτω από το έδαφος που δεν ήταν γνωστή και δήλωσε πως κρίθηκε αναγκαίο να αντικατασταθεί ο αγωγός ύδρευσης και να γίνουν νέες συνδέσεις. Υπενθύμισε ότι έχει δοθεί παράταση έως τις 30 Ιουνίου, επιβεβαίωσε ότι έχουν καθυστερήσει οι πληρωμές και παρατήρησε πως οι υπηρεσίες στην Αθήνα (Πράσινο Ταμείο) δεν λειτουργούν με τα μέτρα για τον κορονοϊό. Είπε ότι έχουν εκδοθεί δύο λογαριασμοί πληρωμών, έχει συνταχθεί ΑΠΕ με νέες εργασίες και πως περιμένουν εγκρίσεις, χρήματα και συμπληρωματική σύμβαση. Ακόμα, ενημέρωσε ότι στη διασταύρωση με τη Χρυσ. Παγώνη πρέπει να υποβιβαστεί το δίκτυο της Wind και ανέφερε πως εκεί θα γίνει και η σύνδεση του νέου αγωγού με το φρεάτιο και θα υπάρξει τσιμεντόστρωση για τη σκόνη.

Ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης που έθεσε το θέμα της Ιατροπούλου, είπε, μεταξύ άλλων, ότι “έπεσε η φαρμακοποιός και έβαλε ράμματα και το έργο είναι εγκαταλελειμμένο πάνω από 2,5 μήνες. Δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος”. Ρώτησε ποιο θα είναι το πρόγραμμα των εργασιών και ζήτησε κάτι να γίνει με τη σκόνη και να είναι ασφαλής η διάβαση πεζών.

Γ.Σ.