Πέμπτη, 07 Μαϊος 2020 20:31

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενημέρωση για αντιπλημμυρικό και Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Γράφτηκε από τον
Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Ενημέρωση για αντιπλημμυρικό και Καλαμάτα – Ριζόμυλος


Για τα δύο πολύ σημαντικά έργα της περιοχής, τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος και το μεγάλο αντιπλημμυρικό που μελετάει ο “Μορέας”, συζήτησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.


Στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε ότι δόθηκε σιωπηρή παράταση για τη διαβούλευση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει με φυσική παρουσία μελετητών κι εκπροσώπων του υπουργείου Υποδομών. Εκτίμησε, όμως, ότι η παραλιακή χάραξη αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας κι εναλλακτικά έκανε λόγο για συνδετικό δρόμο της Δυτικής Παραλίας με το έργο της βελτίωσης - αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
Για το αντιπλημμυρικό του “Μορέα” μίλησε για ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 102 εκ. ευρώ. Κι ενημέρωσε ότι υπάρχει ραντεβού για σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών το Μάιο και πως το έργο θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση είναι υψίστης προτεραιότητας και ζήτησε ενδελεχέστερη ενημέρωση για το τι προβλέπεται να γίνει και για τον τρόπο εκτέλεσης του έργου. Επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένη η ανοιχτή συζήτηση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος, παρουσία στελεχών του υπουργείου και μελετητών για να δώσουν απαντήσεις.
Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να γίνει διευρυμένη διαβούλευση για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος με τα άλλα Δημοτικά Συμβούλια (Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος) σ’ ένα μεγάλο αμφιθέατρο, στο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος”, “για να δούμε τι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη της πόλης και του νομού”.
Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” Τόνια Κουζή ζήτησε το αντιπλημμυρικό να μην είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και πρότεινε να βρεθεί ένας ενδιάμεσος φορέας, μία πανεπιστημιακή ομάδα, που θα ξέρει και θα γνωμοδοτήσει.
Απαντώντας, ο δήμαρχος είπε ότι θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στη Διαπαραταξιακή για το αντιπλημμυρικό, που θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης. Για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος βεβαίωσε πως θα είναι εδώ και οι μελετητές και η ανοιχτή συνεδρίαση θα γίνει σε χώρο κατάλληλο.
Γ.Σ.


NEWSLETTER