Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 08:20

Μέτρα για λειτουργία λαϊκών αγορών στην Τριφυλία

Μέτρα για λειτουργία λαϊκών αγορών στην Τριφυλία


Με καθεστώς περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού θα λειτουργήσουν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι λαϊκές αγορές και το Κυριακάτικο Παζάρι Κοπανακίου στην Τριφυλία.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας αναφέρεται:
«Σας ενημερώνουμε ότι όπως σε όλη την επικράτεια, οι λαϊκές αγορές του Δήμου Τριφυλίας και το Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου, θα λειτουργήσουν στο εξής και έως 31-5-2020 σύμφωνα με το ΦΕΚ με αρ. 1640/30-04-2020 τ.Β και την ενημέρωση του υπουργείου Εμπορίου.
Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα προαναφερόμενα κυβερνητικά μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στις λαϊκές του Δήμου Τριφυλίας και στο Κυριακάτικο Παζάρι Κοπανακίου:
α) Δεν επιτρέπεται να πωλούνται γενικά βιομηχανικά είδη όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), χαλιά, αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας.
β) Υποχρεωτικά οι πάγκοι των πωλητών πρέπει να απέχουν μεταξύ τους κατ’ ελάχιστο 5 μέτρα.
γ) Υποχρεούνται όλοι οι πωλητές να φέρουν προστατευτική μάσκα και να έχουν στους πάγκους τους αντισηπτικό και γάντια μιας χρήσης για τους ίδιους αλλά και για τους καταναλωτές.
δ) Υποχρεωτικά οι πωλητές να φέρουν μαζί τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Την επιτήρηση της πιστής εφαρμογής των κυβερνητικών μέτρων και της παρούσης έχουν αναλάβει τα Συμβούλια των Κοινοτήτων με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Η παράβαση των προαναφερόμενων μέτρων επισύρει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Παρακαλούμε τόσο τους πωλητές όσο και τους καταναλωτές, με επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός, για την πίστη εφαρμογή της παρούσης ανακοίνωσης και των κυβερνητικών μέτρων».
Εν τω μεταξύ, έχουν ενημερωθεί και οι παραγωγοί που μπορούν να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και το παζάρι.