Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 08:52

Μπέρδεμα με την επισκευή του 7ου Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Μπέρδεμα με την επισκευή του 7ου Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε παρέμβαση συντήρησης κι επισκευής στον 7ο Παιδικό Σταθμό Καλαμάτας, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο, στην Παραλία.

Οταν το συνεργείο του εργολάβου προσήλθε και ξεκίνησε τις εργασίες, εμφανίστηκε περιπολικό της Αστυνομίας, με σκοπό να προσαγάγει τους εργαζόμενους στην Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς υπήρχε καταγγελία από πρόσωπο, που ισχυριζόταν πως ο χώρος τού ανήκει και ότι έχει καταδικαστική απόφαση κατά του δημάρχου (για τον Παιδικό Σταθμό) και του μητροπολίτη (για το γειτονικό πρώην Ορφανοτροφείο που ανήκει στη Μητρόπολη Μεσσηνίας).
Ειδοποιήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος που χρειάστηκε να επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή Ηλία Αξιοτόπουλο, για να δοθούν εξηγήσεις και να μην προσαχθούν οι εργαζόμενοι. Και το πιο σημαντικό για να συνεχίσουν την εργασία τους χωρίς τον κίνδυνο να συλληφθούν!
Οπως έγινε γνωστό, σε ακόμα δύο περιπτώσεις -η δεύτερη δύο μέρες νωρίτερα- οι εργαζόμενοι του εργολάβου που έχει αναλάβει τη συντήρηση κι επισκευή του Παιδικού Σταθμού, αφού δέχθηκαν τη λεκτική επίθεση του ιδιώτη -οικοτρόφου στο παλιό Ορφανοτροφείο- οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και απειλήθηκαν με σύλληψη!
Το πρωί του Σαββάτου μετά το επεισόδιο και την αναστάτωση, στον 7ο Παιδικό Σταθμό προσήλθε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, για να ενημερωθεί και να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης κι επισκευής, που αφορούσαν την ασφάλεια των παιδιών και την προσαρμογή του σταθμού στους νέους πιο αυστηρούς κανόνες.
Γ.Σ.


NEWSLETTER